Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Årets stora trender på Tinder 2021

07 dec, 2021 
AvEmma Castman
kvinna med handväska och mobil
Hur dejtade vi helst 2021, och vad snackades det mest om på Tinder? Här listar vi trender inom dejtingvälden från året som gått!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 kändispar som varit tillsammans betydligt längre än du trorBrand logo
5 kändispar som varit tillsammans betydligt längre än du tror

Redan under våren och tidiga sommaren var aktiviteten på Tinder globalt 13 procent högre, antalet meddelanden 12 procent fler och konversationerna 38 procent längre jämfört med samma period 2020. Men vad pratade användarna egentligen om, och vad i deras profiler var det som drog till sig uppmärksamhet? Vi vet!

Varje år sammanfattar Tinder nämligen dejtingåret som varit genom att sammanställa en rapport med höjdpunkter och trender. Från de populäraste dejtingaktiviteterna till de mest använda emojisarna i profiltexter.

Här listar vi sju utmärkande riktningar från dejtingappen 2021:

Att vara vaccinerad var attraktivt

2021 var året då en majoritet av befolkningen vaccinerade sig mot corona. Och det märktes definitivt på Tinder! Allt eftersom vaccinationsinsatserna accelererade ökade nämligen ordet ”vaccin” avsevärt i svenska profiler. Ordet ”vaccinerad” peakade i augusti när svenska generation Z (18+ år) erbjöds vaccination.

Annons

Padel – en av årets mest populära dejtingaktiviter

Inte helt oväntat seglade padel upp som en av årets mest populära dejtingaktiviteter. Enligt Tinders rapport omnämndes ordet ”padel” fem gånger så ofta i svenska profiler 2021 jämfört med 2020. Medlemmar ska även har fokuserat mer på udda aktiviteter som är roliga och sociala framför traditionella middagar och fikor. Tinder såg nämligen dejtingaktiviteter som ”picknic”, ”gå på konsert” och ”åka skridskor” poppa i svenska profilbeskrivningar under året.

Musik med fokus på ärlighet

Musik toppade listan av de intressen som Tinder-medlemmarna valde att delade med sig av 2021 och låtvalen som visades i profilerna under året avslöjade en del om deras humör. De ärliga känslorna i Olivia Rodgrio’s Good 4 u och Kid Laroi & Justin Biebers STAY hamnade överst på listan bland signaturlåtarna hos Tinders medlemmar 2021.

Topp 10 låtar

På tal om musik, här är årets mest populära låtar på Tinder:

Annons
 1. Good 4 u - Olivia Rodrigo
 2. STAY - The Kid LAROI, Justin Bieber
 3. Way 2 Sexy - Drake, Future, Young Thug
 4. INDUSTRY BABY - Lil Nas X, Jack Harlow
 5. RAPSTAR - Polo G
 6. Kiss Me More - Doja Cat, SZA
 7. Heat Waves - Glass Animals
 8. Bad Habits - Ed Sheeran
 9. Marbella - Ant Wan
 10. No Role Modelz - J. Cole

2021 var sneglingarnas år

Miljoner emojis återfanns i medlemmarnas bios, men den som stack ut mest var "sneglingen" som ökade globalt med hela 40 procent i användning när medlemmarna uttryckte både optimism och skepticism över året.

Topp 10 ord som summerar 2021 på Tinder…

 • Vaccination
 • Äkthet
 • Videodejt
 • Konserter
 • Padel
 • Fest
 • Fotbolls-EM
 • Abba
 • Resa
 • Statsminister

Årets mest omtalade personer

Sist men inte minst, kändisen som stod ut och omnämndes allra mest i svenska biografier i år var ingen mindre än Benjamin Ingrosso. Tätt därefter kom Greta Thunberg och Zara Larsson. Spana in topp 5-listan här:

 1. Benjamin Ingrosso
 2. Greta Thunberg
 3. Zara Larsson
 4. Bianca Ingrosso
 5. Anis Don Demina

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons