Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Träningstips för sommaren: spring som proffsen

30 jul, 2014 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
sommarträningspringsomproffsen

Passa på att springa och simma på semestern – och gör det lättare med ELLEs smarta proffstips. Tidigare i år träffade vi den brittiska världsrekordhållaren i maraton, Paula Radcliffe. Här är hennes bästa sätt att komma i gång, samt träningskläder för att underlätta träningen.

av LISA ARNELL foto ANDREW JARRETT, ALL OVER PRESS

paula-radcliffe


Paula Radcliffe.

Annons

Paulas tips till …

… nybörjaren: Kolla upp din löpstil så att du köper och använder rätt skor från början. Bygg upp träningen långsamt, starta med en sträcka som känns lagom och öka med max 10 procent per vecka. Gå med i en grupp och träna tillsammans med andra.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

… löparen som vill bli bättre: Intervall och backträning! Spring 45–60 sekunder i valfri backe, jogga ner och upprepa (så många gånger du orkar).

… alla: Det är roligare att träna i grupp. Låt varje person ansvara för var sitt pass, gå laget runt och pusha varandra.

rio urbanista hörlurar

Löparlurar
Trött på att lurarna ramlar ur när du tränar? Rio från Urbanista har en smart liten silikonvinge och vattenavvisande hölje. Trasselfri sladd har den också! Pris 399 kr.

Annons

Mönstermaxat

D85823_F

Löparshorts, 300 kr, Adidas.

V5-1244844-568_LDF

Träningstopp, 349 kr, Under armour.

Yogaleggings-reebook

Yogaleggings, 599 kr, Reebok.

_

Så springer du …

… uppför trappor: ”Smäll” ner foten vid varje nedslag. Kraften kommer från fotens träff på trappsteget. Spring på tårna och med höga knän, använd armarna, bygg upp en rytm och håll den. Titta inte på toppen, fokusera på ett par trappsteg i taget.

… i nedförsbackar: Slappna av, håll överkroppen lätt bakåtlutad och försök springa på framdelen av foten utan att landa på tårna.

Annons

… när det blåser: Håll huvudet nedåt och följ med kraften som skapas av vinden.

Nike-Magista

Fotbollssneakers
Finalen i fotbolls-VM är precis avgjord och vi springer vidare genom sommaren i Nikes fotbollsskoinspirerade sneakers. Fem modeller finns och ELLE-favorit är Magista, 1 200 kr.

Female exercising and drinking water from bottle on Australian Beach

Tips: Vätskefix!
Vid träning förlorar vi vätska som måste ersättas. För att förbättra vattenupptaget (obs: inte ersätta!) finns Resorbs sportvariant med magnesium som hjälper musklerna, minskar trötthet och förhindrar utmattning. 75 kr för 10 paket.

Annons
_

Simma lugnt
Simning är en av de mest skonsamma träningsformerna och aktiverar dessutom hela kroppen samtidigt. Så hoppa i havet och sköt din sommarträning där, säger vi! Tips finns i boken Simning för dig! med träningsprogram, teknikinstruktioner, råd och prylar. Pris 349 kr.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons