Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Topplista: Populäraste arbetsplatserna 2020

27 apr, 2020 
AvEmma Castman
Kvinna i paljettklänning och vit väska
Storföretagen Ikea och Volvo är favoriter när svenskarna får välja var de allra helst skulle vilja jobba. Det visar en ny undersökning från bemanningsföretaget Randstad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Varje år genomförs Randstad employer brand research, en stor undersökning med fokus på att ta reda på vad vi tycker om några av landets största arbetsgivare.

Så, var vill flest personer jobba – och varför dras de dit? Årets resultat visar att Ikea toppar listan över mest attraktiva arbetsgivare, och en förklaring till det är bland annat deras arbetsmiljö och goda ryckte.

– Vi är glada och stolta över att bli utsedda till den mest attraktiva arbetsgivaren i Randstads undersökning. Vi strävar ständigt efter att skapa ett bättre och mer inkluderande Ikea, både för våra medarbetare och för våra kunder. Utmärkelser som denna visar att vi fokuserar på rätt saker och ger oss energi i vårt fortsatta arbete med att vara en fantastisk arbetsplats, säger Cornelia Kaufmann, People and culture manager på Ikea i Sverige, i ett pressmeddelande.

Topp tio – Sveriges populäraste företag 2020

Årets lista över åtråvärda arbetsgivare skiljer sig åt en del från föregående år. Nu återfinns nämligen sex olika branscher på topp tio-listan, och tre av positionerna hittas inom offentlig sektor: Polisen (6), Uppsala Universitet (8) och Försvarsmakten (9).

Därtill är det första gången som undersökningen inkluderar myndigheter.

  1. Ikea
  2. Volvo Cars
  3. Volvo Group
  4. Sveriges Television
  5. Sveriges Radio
  6. Polisen
  7. Uppsala Universitet
  8. Försvarsmakten
  9. WSP
  10. Ica

Årets undersökning genomfördes av Kantar TNS på uppdrag av Randstad, och totalt har 4 775 respondenter intervjuats i Sverige. Här kan du ladda ner årets Employer brand research-rapport i sin helhet.

Foto: TT

LÄS MER:

8 kändisar som vågade ta steget och byta karriär

Så länge jobbar kvinnor gratis – varje dag

7 framgångsrika kvinnor ger sina bästa karriärtips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons