Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Tjejen bakom Hillarybilden har ett budskap till alla mansplainare

27 jan, 2017 
AvJoel Linde
"Ingen bryr sig om era skitdåliga tips, de är verkligen ENDAST irriterande, tänk er som en finne i röven, vill ni vara en finne i en röv??"
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi vet, det börjar bli mycket om den här Hillarybilden nu, men mansplaining är faktiskt ett ämne vi på ELLE brinner för.

Detta har hänt, för er som behöver lite kontext.

1. Den franska feministiska organisationen 52 skapade en parodiskt bild av Hillary Clinton och skrev i bildtexten att hon nu undertecknat en stadga som kommer göra det brottsligt för män att inte spara sina spermier.

2. Matilda Wahl delar bilden i Sverige med en svensk text.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

3. ELLE delar Matildas bild och artikeln blir viral. ELLE och Matilda får massor av kommentarer av män som förklarar varför skämtet inte är roligt.

4. ELLE skriver en artikel om hur många som mansplainar. (Vissa mansplainar då mansplainingen).

5. Matilda skriver en text om vad hon tycker om mansplaining och där är vi nu.

Så här skriver hon:

Dagens shut the fuck up går till alla killar som mansplainar. Vet att jag är lite sist på bollen här men mansplainare är ju fan ÖVERALLT och man får seriöst aldrig vara ifred från självgoda snubbar. När jag skrev en artikel om damernas landslag i fotboll under VM vilket blev min mest lästa artikel någonsin så kände en random kille på en fest ett behov av att gå fram till mig och säga att min tanke med artikeln var bra (klapp på huvudet) men att han hade tips på hur jag borde ha gjort för att texten skulle ha blivit bättre (jag sa åt honom att återkomma när han skrivit en text som blivit läst över 100.000 gånger och tills dess skulle han hålla käften).

Annons

Nu när mitt inlägg som hånade Donald Trump blev viralt i Sverige så känner en massa killar ett behov av att höra av sig och säga att skämtet absolut var ganska roligt (klapp på huvudet) men att de har tips på hur jag kunde ha gjort det liiite roligare. Alltså vad handlar det här om? Är det så jävla jobbigt när en tjej tar plats och lyckas med något så att ni bara mååååste vara där och peta? Jag fattar inte. Anyways, I’ve got some news for you; ingen bryr sig om era skitdåliga tips, de är verkligen ENDAST irriterande, tänk er som en finne i röven, vill ni vara en finne i en röv?? Nej exakt, shut the fuck up då.”

Om de som mansplainar fortfarande inte förstår vad mansplaining innebär och varför de bör upphöra med det omedelbart så vet vi snart inte vart vi ska vända oss.

https://instagram.com/p/BPwqQ_Bhhgw/

ELLE går med Matilda i kampen mot mansplaining!

Läs även:

Bilden på Hillary Clinton blir viral – driver med Trump och hans män

Nytt svenskt rekord i mansplaining efter virala bilden på Hillary Clinton

Här är de 10 mest användbara nyorden 2015 – Mansplaining är ett av dem

Annons