Titiyo öppnar upp om att bli mamma som 50-åring

30 okt, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Titiyo blev mamma vid 50
Titiyo Jah fick dottern Bibi i december förra året. Nu berättar hon för första gången om att bli mamma som 50-åring.
Annons

Förra året kunde Hänt avslöja att artisten Titiyo Jah, 50, väntade barn tillsammans med pojkvännen Viktor Flumé, 36. Och i december anlände deras dotter Bibi till världen. Nu är dottern 10 månader gammal och när Titiyo besöker Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i Breaking News under måndagskvällen berättar hon för första gången om hur det var att bli mamma vid 50 års ålder.

– Jag är fascinerad av att jag blev mamma vid 50, absolut, det är inget som man bara gör på en höft, säger Titiyo i programmet.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

När man nått en viss ålder som kvinna så försvåras möjligheterna till att bli gravid och Titiyo är väldigt tacksam för att hon blev det och berättar att det absolut inte var någon enkel resa.

–Man höftar inte ut ett barn överhuvudtaget. Det var inte så att det bara hände, vilket kanske folk tycker att det är lättare att säga att det är okej om jag säger att det hände och vi inte kunde ta bort det. Vi fick hjälp, berättar hon.

Annons

Filip Hammar frågar om det är många som har ifrågasatt att hon blivit mamma vid 50 års ålder eftersom att hon säger folk kanske inte tycker att det är okej. Men Titiyo har inte upplevt något motstånd i och med att hon blivit mamma i en så hög ålder, snarare tvärtom.

– Jättemycket tjejer har kommit fram och sagt du har gett mig hopp, säger hon.

Trots att Titiyo har en 26-årig dotter sedan tidigare så var småbarnsåren ingenting hon var förberedd på när Bibi kom till världen. Att ha en liten bebis tär på henne och hon funderar på om det har med hennes ålder att göra.

– Jag tänker att jag måste vara väldigt trött för att jag är över 50, säger Titiyo.

Men hon tänker att det nog gäller alla småbarnsföräldrar oavsett ålder då hennes sambo som är 15 år yngre är minst lika trött.

– Jag är astrött. Han är mycket yngre och är ett energiknippe men han är fan lika trött som jag, säger hon.

Titiyo är superglad över dottern Bibi som hon har tillsammans med pojkvännen Viktor Flumé men hon erkänner att tröttheten näst intill tar kål på henne.

Annons

– Jag känner att jag skulle kunna få en stroke när som helst, avslutar hon och skrattar.

Läs också:

Foto IBL

Annons