Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

8 saker som är roligare att prata om än jobb på första dejten

27 apr, 2017 
AvJoel Linde
Om ni börjar prata om jobb på första dejten är risken överhängande att det inte blir en andra dejt. Kom igen, bättre kan ni!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Visst kan det vara jätteroligt att dejta, men tanken på att sitta där och bli intervjuad om vad en jobbar med och hur många syskon en har kan få även den mest kärlekskranka av oss att ranka Netflix högre.

För även om driv och framgång kan vara oerhört attraktivt är det sällan roligt att prata om jobb på en första dejt. Det leder liksom inte till något substantiellt. Dessutom är väl jobb det sista vi vill tänka på när vi är ute för att ha rolig?

I dag är Tinder och andra dejtingappar standardprocedur för en singelperson och en av de största nackdelarna med att träffas genom en app är ju självklart den oerhört smala grunden vi har att stå på när vi väl träffas för första gången. Vi har inga gemensamma vänner, vi har inte varit med om något tillsammans som vi kan prata om och vi vet överhuvudtaget väldigt lite om varandra. I detta kunskapsvakum är det ibland svårt att hålla sig från att falla tillbaka på arsenalen av standardfrågor som i värsta fall gör er första (och förmodligen sista) dejt skrämmande likt en arbetsintervju.

Annons

Så för dig som inte vill hamna där har vi samlat ihop några saker som är betydligt roligare att prata om än jobb på en första dejt.

1. Hur Netflix inte har någon känsla för feeling

Det är inte ofta det händer, men ibland blir du helt fast i en film. Just som X dör i sin älskades armar rullar en ensam tår nerför din kind till tonerna av Imogen Heap, Hide and seek. Eftertexter. Vad gör Netflix då? De kapar filmen och säger åt dig att kolla på Better Call Saul. På riktigt, Netflix?! Skärpning!

2. Varför man aldrig slutar bränna sig på tändstickor

Det torde inte vara så svårt, men det händer ändå varje gång. Varför är inte tändstickorna typ en centimeter längre? De samhällsekonomiska vinsterna skulle bli enorma!

3. Varför en kebab alltid gör en missnöjd

Kebab eller falafel – oavsett vad går det liksom inte att få mat i bröd som är jämnfördelad och där all sås inte hamnar i pappret och i ditt knä.

4. Hur mycket The O.C faktiskt har påverkat oss som människor

Är du född under andra halvan av 80-talet eller början av 90-talet så var det svårt att undgå att totalt förälska sig i The O.C och allt vad den erbjöd. Säkerligen har du eller någon du känner åkt för att plugga i Kalifornien som en direkt konsekvens av serien och tittar du igenom din playlist kommer du garanterat att hitta spår av Seth Cohens Indieälsklingar där.

Annons

5. Varför det är omöjligt att inte använda typ bara svarta kläder

Varje gång du köper ett svart plagg tänker du att nästa gång, nästa gång ska du faktiskt köpa något med lite färg på. Tre veckor senare köper du ett rött hårband och tänker att det får räknas, den svarta tröjan är helt enkelt snyggast.

6. Hur pass dålig förlorare Mark Zuckerberg egentligen är

Alltså kan han inte bara låta Snapchat vara? Först köpte han Instagram pga folk tyckte att det var mycket roligare än Facebook. Sedan ville han köpa Snapchat pga – ja, det är också roligare än Facebook. Men när han fick nobben bestämde han sig helt enkelt för att sno precis hela Snapchat, och låtsas som att det var hans egen, helt nya idé.

7. Era bästa lifehacks

Livet blir så mycket enklare med bra lifehacks! Som typ att skära körsbärstomater mellan två assietter – hur smart som helst!

8. Vem är mysigast av Ernst och Mandelmann

Vem är egentligen Sveriges mysigaste tv-man? Och hur skulle de vara med varandra? Vem lagar den bästa bouillabaissen och vem har bäst känsla för rustik inredning? Frågorna sinar aldrig…

Lycka till på dejten!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Mer om dejting:

7 TECKEN PÅ ATT DU ANVÄNT TINDER ALLDELES FÖR LÄNGE

15 TYPER AV KILLAR DU KOMMER ATT BLI KÄR I UNDER EN LIVSTID

8 BISARRA BETEENDEN SOM TYDLIGEN ÄR HELT NORMALA PÅ TINDER

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons