Årets bästa thrillers 2021

Årets bästa thrillers 2021

Wrath of Man, Last Night in Soho och Nobody. Ja, i år har flera spännande thrillerfilmer haft premiär! Här är fem tips på sevärda nyheter från 2021.
18 november, 2021
6 saker du vill veta om storfilmen House of Gucci
1:25

Efter reklamen: 6 saker du vill veta om storfilmen House of Gucci

(1:25)

Slå på ljud

På jakt efter en ny spännande film, men är osäker på var du ska leta? Här listar vi fem riktigt bra thrillers från 2021:

Nobody

Amerikanskt actiondrama om två tjuvar som bryter sig in hos en familj. Pappan Hutch avstår från att försvara sig själv och sina närstående i hopp om att förhindra allvarliga våldsamheter, vilket resulterar i att hans tonårsson Blake blir besviken och hans fru Becca allt mer drar sig undan.

Händelsen resulterar även i att Hutchs bubblande raseri förvärras och att mörka hemligheter och dödliga färdigheter plötsligt bubblar upp till ytan.

Går bland annat att streama på: Viaplay rent & buy, SF Anytime och Itunes

Wrath of Man

Action- och thrillerfilm producerad i Storbritannien och USA. Handlar om en nyanställd säkerhetsvakt som överraskar sina medarbetare när han avvärjer ett rån och visar upp oanade talanger.

Händelsen får kollegorna att ifrågasätta vem han egentligen är, och var han kommer ifrån.

Går bland annat att streama på: Viaplay rent & buy, SF Anytime och Itunes

The Mauritanian

Amerikansk drama- och thrillerfilm om en fånge vid den amerikanska militärens fångläger i Guantanamo Bay som hållits utan åtal i över ett decennium. Till slut söker han hjälp från en försvarsadvokat i hopp om att friges.

Går att streama på: Amazon Prime

Last Night in Soho

Brittiskt skräckdrama om en modeintresserad ung kvinna som på ett mystiskt sätt återvänder till 1960-talet och möter sin idol, en bländande ung sångerska som drömmer om berömmelse. Men 60-talets London är inte vad det verkar vara.

Visas på bio

The Last Duel

Amerikanska dramafilm som utspelar sig i det hänsynslösa 1300-talets Frankrike där hämnd och svek är ständigt närvarande komponenter.

Handlingen kretsar nämligen kring en man som återvänder hem från kriget och upptäcker att hans fru blivit våldtagen. Ingen tror på kvinnan, men efter att soldaten vädjat till kungen får han duellera mot våldtäktsmannen. Det blir den sista lagliga duellen i Frankrike.

Visas på bio

Foto: TT