Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

13 verkliga detaljer om the Tinder Swindler

10 feb, 2022 
AvMalin Ny
Han hittade sina offer på Tinder och lurade dem på stora summor pengar. Netflix-dokumentären The Tinder Swindler gör succé på streamsajten just nu. Efter filmens premiär har ännu fler suspekta detaljer om svindlaren uppkommit – här är 13 detaljer som inte kom med i dokumentären!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Så gamla är Euphoria-stjärnorna – Jämfört med karaktärerna de spelarBrand logo
Så gamla är Euphoria-stjärnorna – Jämfört med karaktärerna de spelar

Netflix-dokumentärserien The Tinder Swindler släpptes i början av februari i år och har redan hunnit bli en rejäl snackis. Dokumentären kretsar kring bedragaren Simon Leviev (vars riktiga namn är Shimon Hayut) och om hur han lurade sina offer på deras livsbesparingar medan han låtsades vara en superrik diamantarvtagare.

Det handlar The Tinder Swindler om

Simon Leviev kallade sig själv för "Prince of Diamonds" och utgav sig för att vara son till den israeliska affärsmannen och juveleraren Lev Leviev, som äger LLD Diamonds. Han förförde kvinnor genom resor, lyxpresenter och en glamourös livsstil – men allt finansierades genom en avancerad scam, och betalades av kvinnorna han tidigare hade lurat.

Annons

Simons strategi för att få pengar ska ha varit att säga att han behövde låna stora summor pengar eftersom han hade blivit hotad och att hans liv var i fara. Efter att han fått det han ville ha försvann han spårlöst.

Efter filmen har historien om Tinder-svindlaren exploderat, och han har blivit ökänd världen över. Här är 13 detaljer om The Tinder Swindler !

simon leviev

BannaD på livstid från Tinder

I filmen ser vi hur Simon strategiskt använder Tinder för att hitta sina offer, och även efter att han blivit avslöjad som bedragare och polisanmälts använder han appen för att skapa nya kontakter. Men nu ska Simon äntligen ha blivit bannad på livstid från Tinder.

Annons

– Vi har genomfört interna undersökningar och kan bekräfta att Simon Leviev inte längre är aktiv på Tinder under någon av sina kända alias, bekräftar Tinder.

Lurade till sig vaccin

Redan i december 2020 kunde man på Simons Instagram story se hur han fick en dos av Covid-19-vaccinet, trots att man då endaste vaccinerade vårdpersonal och riskgrupper. En nyhetskanal ifrågasatte hur han lyckats gå före vaccinkön, och då framkom det att Simon ska ha låtsats ha låtsats jobba som sjukvårdare.

simon leviev

Vill ge sin sida av saken

Två dagar efter att dokumentären hade premiär postade Simon ett inlägg på sitt Instagram-konto där han skrev att han snart var redo för att berätta om sin version av händelserna. Han menar att anklagelserna är falska, sedan dess har dock kontot hunnit stängas ner.

Annons

Polisanmäld av Diamantkungen

Simon utger sig för att vara son till "Diamantkungen" Lev Leviev, och att det är där hans förmögenhet kommer ifrån. Något som inte fallit i god jord hos Diamantkungen, och Lev Leviev har nu polisanmält Simon för bedrägerierna.

LDD Diamonds tar avstånd

Företaget som Simon påstår är hans familjeföretag, LDD Diamonds, är inte heller direkt glada över att kopplas samman med honom. I ett pressmeddelande tar de avstånd från honom:

"Våra sympatier gå till hans offer. Hans bedrägeri har också skapat förvirring kring vårt företag. Inget av det han har sagt, om LLD eller något annat, går att tro på".

Nekar till anklagelserna

Simon har nekat till de anklagelser som finns mot honom.

– Jag har rätt att välja vilket namn jag vill; jag presenterade mig aldrig som någons son, men människor använder sin fantasi. Deras hjärtan kanske krossades under själva processen. Jag tog aldrig en krona från dem; de här kvinnorna njöt av mitt sällskap, de reste och fick se världen genom mina pengar, har han tidigare sagt till israeliska Channel 12.

simon leviev

efterlyst i flera länder

Simon var efterlyst i ett flertal europeiska länder, bland annat Israel, England, Danmark, Tyskland, Sverige och Norge, innan han till slut greps i Grekland 2019.

Annons

Dömdes till fängelse i 15 månader

Simon dömdes till fängelse i 15 månader i Israel, men fick bara sitta i fem månader. Han släpptes enligt uppgifter på grund av pandemin och att man blev tvungen att minska på antalet fångar i fängelset, men enligt andra uppgifter berodde det på "gott uppförande".

INtervjuades som mäklare

För ett par månader sedan intervjuades Simon som en "internationell expert" på fastigheter. I artikeln står det att han är 29 år, trots att han ska vara 31 år, och han kallar åter sig själv för Simon Leviev.

simon leviev

Skröt om Netflix-dokumentär

Vid ungefär samma tidpunkt som intervjun ovan publicerades blev han intervjuad ännu en gång som fastighetsexpert. I den säger han att han har en Netflix-dokumentär på gång, att han har massa lyxbilar parkerade i ett garage och att hans ord därför väger guld när det kommer till fastigheter.

Annons

Har separerat från flickvännen

Simon och modellen Kate Konlin verkar ha separerat. Radar Online ska ha varit i kontakt med henne via mail där hon ska ha skrivit att paret fortfarande är vänner, att han jobbar med fastigheter, och att anklagelserna mot honom är falska.

Lånade ut över en halv miljon

Pernilla Sjöholm The Tindler Swindler

Pernilla Sjöholm är en av de tre kvinnor som i dokumentären försöker få upprättelse efter att ha blivit lurade av Simon. I en intervju i Nyhetsmorgon har Sjöholm tidigare berättat att hon drogs till Leviev eftersom han verkade dela hennes intresse för resor och äventyr:

– Han såg ut att resa mycket, vilket är ett av mina nöjen. Vi fick en jättebra kontakt och en jättebra relation. Efter två dagar kändes det som att vi hade känt varandra i tio år.

Annons

Ungefär ett år senare, 2019, insåg Sjöholm att hon hade blivit lurad av Leviev. Hon blev då kontaktad av den norska tidningen VG, som undersökte Levievs bedrägerier efter att Cecilie Fjellhoy – som han hade lurat på 200 000 dollar – berättat sin historia för dem.

Vid det laget hade Sjöholm börjat misstänka att det var något som inte riktigt stämde.

– Jag har ju lånat ut strax över en halv miljon. Om jag ska vara ärlig så har jag inte ens orkat att gå in och räkna ut den exakta siffran, säger hon.

Simons offer har blivit vänner

Cecilie Fjellhoy The Tinder Swindler

Pernilla och Cecilie möttes när de insåg att de båda blivit bedragna av Simon, och i dokumentären förklarar de hur skönt det varit att kunna dela den traumatiska upplevelsen med någon som gått igenom samma sak. Deras relation har utvecklats till en stark vänskap, och på Instagram kan man se hur de semestrar ihop på den grekiska ön Santorini.

Foto: TT, Instagram

Källa: Buzzfeed

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons