Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

The Handmaid’s Tale säsong 3 är här – så var de första avsnitten!

06 jun, 2019 
AvMoa Alfredsson
Handmaids Tale säsong 3 –  första tre avsnitten
Äntligen är The Handmaid’s Tale tillbaka med sin efterlängtade tredje säsong. Och som om det inte var nog bra, släppte HBO hela tre avsnitt på premiärdagen. ELLEs serienörd Moa Alfredsson har sett kultseriens första avsnitt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spoiler alert! Artikeln innehåller spoilers från The Handmaid’s Tale avsnitt 1-3: Night, Mary and Martha och Watch Out.

Tre avsnitt har släppts ur säsong 3 av vår favoritserie The Handmaid’s Tale, och vi har givetvis sett dem. Så hur var de då? Vi har listat sex saker som vi behöver prata om.

1. Vad är grejen med Commander Lawrence?

Lawrence (Bradley Whitford) hjälpte Emily (Alexis Bledel) att fly Gilead. June (Elisabeth Moss) bestämmer sig för att stanna kvar för att fortsätta kampen och den tredje säsongen öppnas med att Lawrence hjälper även henne. Men han är inte någon riddare på en vit häst direkt. Istället för han in ett nytt sätt att förtrycka kvinnor på. I de tidigare säsongerna har manusförfattarna lagt stort fokus på det religösa hatet emot kvinnor som sker i Gilead. Men Lawrence verkar inte bry sig speciellt mycket om religion, istället spenderar han sin tid med att läsa Darwins böcker. Och även om han respekterar vissa kvinnliga individer (till exempel Emily som han kallar ”ett geni”) så har han inga problem med att förnedra June inför sina commander-kollegor. Tre avsnitt in i säsong 3 och det är mer oklart än någonsin var vi har Lawrence. Och kanske gör det honom läskigast av alla…

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Läskiga Commander Lawrence i Handmaid´s Tale
Commander Lawrence – läskigast av dem alla?

2. Isprinsessan smälter – bokstavligen

Hade Serena (Yvonne Strahovski) stått lite längre vid elden så hade hon brunnit inne. Det spelar ingen roll vad man tyckt om Serena i tidigare säsonger, det går inte annat än att känna med henne när hela hennes värld rasar samman. Hon har gjort den största uppoffringen av dem alla: lämnat iväg barnet hon alltid önskat sig (“Only a mother could do what you did”). Och om man tyckt att Serena varit kylig i tidigare säsonger så är det inget gentemot vad hennes mamma visar sig vara. Mötet med mamman ger oss en efterlängtad inblick i hur Serenas uppväxt format henne till den hon är. Även om Serena i det tredje avsnittet säger till June att hon inte är intresserad av att ingå i någon rebellisk motståndskraft till Gilead så är det ändå åt det hållet hon rör sig. Det är också tydligt att  Serena och June nu är tydligt sammanknyta av moderskapet.

Serena i Handmaid´s Tale
Serena

3. Tre huvudpersoner istället för en

Något som känns nytt i säsong 3 är det faktum att serien valt att inte bara fokusera på June som huvudperson. Serien lägger även mycket tid på att följa både Serena och Emily. Och man uppskattar ju det faktum att det inte bara är regnbågar och solsken när Emily lyckas ta sig och Nicole till Kanada. Det hade inte varit trovärdigt. Istället får vi följa Luke (O. T. Fagbenle) som har svårt att till och börja med acceptera att June nu är tvåbarnsmamma och att han inte är pappa till lilla Nicole. Vi får också följa Emily som inte vågar kontakta sin familj. Vi får helt enkelt vara med i resan tillbaka från ett trauma. Och den resan är lång.

Annons

4. Hjärtklappning när Emily försöker ta sig till Kanada

På tal om Emily – kan vi ta en liten stund tillsammans för att lugna ner oss efter den orimligt stressiga scenen när Emily och Nicole försöker ta sig till Kanada? Åtminstone jag hade hjärtat högt uppe i halsen. Och det blev värre för varje gång man trodde det var kört. Antal gånger det skedde: 1) När helikoptrarna började flyga över henne, 2) när hon TAPPAR Nicole i vattnet, 3) när hon hittar Nicole och tror att hon är död, 4) när bilarna kommer och man tror att det är vakter som ska ta henne tillfånga. Men nej, inget stoppar Emily. Istället lyckas hon ta sig till säkerhet. Och även om scenen där alla applåderar henne på sjukhuset är något cheesy så gråter man ju där i soffan ändå. Så är det bara.

Emily i Handmaid´s Tale
Emily – största orsaken till hjärtklappning i de första avsnitten…

5. Aunt Lydia är tillbaka

Ja, hon överlevde ett oklart antal hugg i ryggen och ett fall nedför trappan. Är vi glada för det? Det är också oklart. Det ska i alla fall bli intressant att se vilken roll hon kommer spela under säsongen.

Aunt Lydia är tillbaka i Handmaids Tale säsong 3
Aunt Lydia is back!

6. Det svåra beslutet

I de två första säsongerna var Junes mål hela tiden att ta sig levande ur Gilead. Nu har hon en helt annan agenda – att förgöra systemet inifrån. Och även om det börjar lite oskyldigt (med att hjälpa till att få ut Marthas ur landet) så slutar avsnitt tre med att hon tar ett mycket svårare beslut. Det går upp för henne att hon kommer behöva offra sina principer för att kunna göra skillnad, vilket blir tydligt när Lawrence ställer henne inför valet att välja vilka som ska överleva eller låta alla dö. Hon väljer en ingenjör, en journalist, en IT-tekniker, en advokat och en tjuv. Revolutionen är på väg.

Annons

Och sist men inte minst, några frågor vi har efter att ha sett de tre första avsnitten av säsong 3: Är Fred aldrig immun mot smicker? (inte är han den skarpaste kniven i Gileadlådan direkt). Hur stor är den rebelliska rörelsen egentligen? Det är fortfarande oklart hur många det är som jobbar för att sänka förtryckarstaten inifrån. Hur många Marthas är egentligen med i nätverket? Så många stora frågor, så lång tid tills vi får alla svar. Hen som lever för att se hela säsong 3 får se. Och vi följer det givetvis fortsatt här på elle.se. Stay tuned!

Säsong 1, 2 och första avsnitten av säsong 3 går nu att streama på HBO.

Läs mer:

Allt du behöver veta om The Handmaid’s Tale säsong 3!

Här är den officiella trailern till The Handmaid’s Tale säsong 3

Succéromanen The Handmaid’s Tale får uppföljare – 33 år senare

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons