Serena Williams öppnar upp om sin förlossning

Nu öppnar Serena Williams upp om sin förlossning.

I september i fjol välkomnade tennisproffset dottern Olympia till världen, men det var allt annat än en dans på rosor. Efter förlossning med akut kejsarsnitt blev Serena Williams sängliggande i sex veckor.
24 februari, 2018

I en kolumn Serena Williams skrivit för CNN berättar hon mer detaljerat om sin förlossning, som hon tidigare beskrivit som ”komplicerad”.

– När jag födde min dotter, Olympia, var jag nära att dö, inleder Serena Williams sin text.

Det var framförallt den lungemboli som den 36-åriga Williams drabbades av som gjorde att hon blev sängliggande i sex veckor. Dottern Olympia fick plockas ut med akut kejsarsnitt, och Williams skriver i sin text att hon är oerhört tacksam för stödet från läkarteamet av sjuksköterskor och läkare.

– De visste precis hur de skulle hantera det här komplicerade händelseförloppet. Vore det inte för deras professionella bemötande och hanterande hade jag inte stått här i dag, skriver Williams.

Skickad till operation efter förlossning

Som ett resultat av lungembolin, som enkelt förklarat blockerar blodflödet i lungorna, drabbades Williams av en så kraftig hosta att stygnen från kejsarsnittet gick upp, vilket tvingade in henne till ytterligare kirurgiskt ingrepp. Som om det inte var nog upptäcktes då att hon hade en stor blodutgjutning, så kallat hematom, i magen och blev inskickad på operation.

Lyckligtvis slutade allting bra, och bara för nio dagar sedan, ungefär ett halvår efter förlossningen, gjorde Williams comeback på tennisplanen under en dubbelmatch i Federations Cup.

Foto: IBL

Läs mer:

Läs Cissi Wallins vädjan – efter extremt gravidillamående

Så påverkas din hjärna när du är gravid

7 saker att unna sig när man är gravid