Gå inte i ide! 6 tips för en socialare vinter

Att åka raka vägen hem efter jobbet lockar, vi vet. Men faktum är att en dos social stimulans är viktigare än man tror för att inte drunkna i hösttristessen. I samarbete med Coca-Cola light® ger vi 6 (sociala) tips som garanterat kommer att lysa upp hösten!
17 oktober, 2018

Advertisement

1. Ta en social paus under dagen

Vissa kvällar orkar man helt enkelt inte umgås med någon. Så varför inte passa på att klämma in kompisdejten under dagen istället? Ta för vana att boka in lunchdejter, de är guld värda under tunga arbetsdagar. Lunchen ska ju ändå ätas, så istället för att slänga i dig matlådan vid skrivbordet eller i farten mellan möten – lyxa till det en gång i veckan och bestäm träff på ett härligt lunchställe!

2. Välj sällskapspelet framför streamingtjänsten

Såhär i streamingtjänsternas tider tillbringas alltför ofta den där mysiga hemmakvällen med partnern eller kompisen just framför tvn. Att sträcktitta på Netflix har sin charm och det kan vara precis det man behöver efter en stressig jobbvecka. Med det sagt, streamingtjänsten tål att bytas ut mot sällskapspelet emellanåt. För vem har inte tänkt ”varför gör vi inte det här hemma” när ni spelar Alfapet stup i kvarten på fjällsemestern eller i sommarstugan. Socialt men samtidigt harmoniskt – förutsatt att din spelpartner inte är en extremt dålig förlorare det vill säga.

3. Starta en ”veckoklubb” med dina vänner

Att spontant ringa sina bästisar en regnig tisdag i november och föreslå en AW kanske inte händer så ofta. Har du däremot en stående tid inbokad med dina kompisar där ni gör något varje vecka är det större chans att det faktiskt blir av. Planera in en tid varje eller varannan vecka där ni gör något utöver det vanliga tillsammans. Starta en bokcirkel eller varva middagsbjudningar mellan varandra à la halv åtta hos mig. För helt ärligt, fasta tider och roliga aktiviteter gör det svårare att banga.

Coca-Cola light Exotic Mango!

Tips! Bjud middagsgästerna på en läskande nyhet till maten – Coca-Cola light Exotic Mango!

4. Skippa tv-middagen

Är du sambo? Värna om kvalitetstiden och sätt er till bords när det vankas middag – hur mycket soffan och tv-serien än lockar. Att få ventilera dagen eller helt enkelt hinna att prata med varandra om andra saker än vem som tar disken är viktigare än man tror. Och tv-soffan står ju trots allt kvar till senare.

5. Träna med din BFF

Det här med att hinna med både träning och socialt umgänge under veckodagarna resulterar allt för ofta i att du inte hinner med något av det. Så varför inte kombinera hänget med fysisk aktivitet? Och för dig som hellre föredrar en promenad – boka in en walk and talk. Promenera med en kompis eller boka in en telefondejt med den där kompisen på andra sidan landet som du hörs med alldeles för sällan. Kort och gott, en endorfinkick och umgänge i ett!

6. Boosta självförtroendet – prova något nytt!

Lämna comfort-zonen i höst och prova på det där du alltid velat testa men inte riktigt fått tummen ur att göra. Få saker ger en sån energikick som att just upptäcka en ny hobby eller ett nytt intresse. Är du en dold sångfågel? Börja i en kör! Trött på att dans bara är något som sker på klubben efter midnatt? Gå med i en dansgrupp! Och du, ta med en kompis. Det lönar sig trots allt att ha någon att hålla i handen när man ger sig ut på okänt territorium.

Psst!

När vi ändå pratar om att testa nya saker i höst. Prova på Coca Cola lights nyhet Exotic Mango!

Nyheten: Coca-Cola light Exotic Mango!

Läs mer om nyheten här!

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: