Svenskt Tenns nya otippade satsning

Svenskt Tenn hakar på trenden och satsar på en målarbok för vuxna.
09 februari, 2017

Nu hakar också Svenskt Tenn på trenden med målarböcker för vuxna. Det är det brittiska förlaget Thames & Hudson som har tagit fram en exklusiv målarbok för just Svenskt Tenns publik: designintresserade vuxna.

”I boken finns bilder, skisser och texter om Josef Franks formgivning och Estrid Ericsons interiörer”, skriver Svenskt Tenn i ett pressmeddelande.

Försäljningen startar på Svenskt Tenn den 9 februari.

– Vi är otroligt stolta och glada över att Thames & Hudson har valt att göra en målarbok om Svenskt Tenn. Genom boken kan man få glädje av Svenskt Tenns interiörer på ett nytt och kreativt sätt. Samtidigt får man använda sin fantasi och sätta sin egen prägel på klassiska former och mönster, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

I boken får man dessutom lära sig mer om företagets grundare och hennes Josef Frank, formgivaren hon valde att anställa 1934. Duon blev starkt förknippade med begreppet ”Swedish Modern”. Det är alltså ingen slump att målarboken bär just samma namn.

– Det var viktigt för Estrid Ericson och Josef Frank att skapa interiörer som var tidlösa, tillåtande och fyllda av både humor och elegans. Allt det speglas i boken. Den ger designintresserade möjlighet att se stommen och grunden till formgivningen och inte bara det färdiga resultatet, säger Thommy Bindefeld.

Författare är Janet Colletti, som har skapat boken tillsammans med Helene Boström.

Foto Svenskt Tenn