I detta land är det svårast att få nya vänner i

Det är svårast att hitta nya vänner i Sverige.

Flyttar du till Sverige kan du njuta av en trygg miljö, god hälsa och hög levnadsstandard. Men att träffa nya vänner kan visa sig bli en utmaning.
15 april, 2018

Sverige är det sämsta landet i världen att bo på om du vill lära känna nya människor, visar den årliga rapporten Expat Insider. I undersökningen har man frågat 12 500 personer från olika länder som valt att bosätta sig utomlands hur väl det nya hemlandet raknar inom olika områden.

I rapporten för 2017 kan man se att Sverige ligger bra till när det gäller saker som livskvalitet, trygghet, hälsa och välmående. Vi rankar även högt inom jobbtrygghet, familjeliv, barnomsorg och balansen mellan arbete och fritid.

Svårt att hitta vänner i Sverige

Däremot hamnar Sverige på allra sista plats när det gäller hur lätt det är att träffa nya vänner – och är även ett av de sämsta länderna inom vänlighet och förmåga att få andra att känna sig välkomna. Blir du sugen på att emigrera till ett vänligare land och lära känna nya människor bör du satsa på Portugal, Mexiko, Taiwan, Kambodja eller Costa Rica, visar undersökningen.

Källor: Svd, Expat Insider

Läs mer:

Så håller ni vänskapen vid liv – 5 ovärderliga tips

14 anledningar till att dina kollegor är bättre än dina andra vänner

 Forskning: Din bästa vän förbättrar din hälsa