Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Sugen på en ny karriär? Poddarna som inspirerar

26 jul, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Är du sugen på att ta nya karriärkliv eller byta karriär helt? Hitta inspiration i de är tio podcasterna. Du hittar allt från rena intervjupoddar till poddar som hjälper dig att hitta rätt bland utbildningar och i arbetslivet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hösten är ett perfekt tillfälle att nystarta. Kanske har tankarna på ett karriärbyte vuxit under semestern och nu har du ork att ta tag i saken. Eller så har du bara kommit så långt att du känner att det skulle vara kul att söka sig till ett nytt jobb någon gång framöver. Oavsett så kan lite inspiration knappast vara fel. Det finns ju poddar om allt, och karriär och jobb är inget undantag. Här kommer tio poddar för dig som vill ta ett steg uppåt på karriärstegen eller kanske hitta en helt ny stege.

Karriärpodden

Karriärpodden

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Eva Ekedahl intervjuar kvinnliga framgångsrika ledare, chefer och andra förebilder och nosar reda på vad det var som gjorde att de blev så framgångsrika. Allt från utbildningar, viktiga karriärkliv till karriärtips från experterna tas upp. Bra både för dig som vill gå vidare och för dig som vill välja utbildning.

Annons

Jobbpodden

Jobbpodden

Arbetsförmedlingens egen podcast där olika frågor gällande arbetsmarknad och karriär tas upp. Både för dig som redan har ett jobb men känner att du vill komma vidare i ditt yrkesliv och för dig som inte har något jobb och vill ha tips på hur man kan få en anställning.

Tack för din ansökan

Podcasten Tack för din ansökan.

The Next Generation är ett bemanningsföretag som jobbar för fördomsfria anställningar oberoende av kön, ursprung eller namn. De har också en podcast som heter Tack för din ansökan som tar upp vitt skilda ämnen som rör anställningsintervjuer, CV, rekrytering och hur du går vidare i karriären, oavsett vem du är.

Annons

Företagarpodden

Företagarpodden

Driver du eget företag, eller är sugen på att dra igång ett? Företagarnas vd Günther Mårder och Julia Selander, vd för Venture Cup, har tillsammans en podd som rör allt kring småföretagare. Frågor från lyssnare varvas med oumbärliga lifehacks för företagare och intervjuer med framgångsrika entreprenörer.

Vad ska jag göra när jag blir stor?

Jessica Frej, känd som kokboksförfattare och tv-kock, intervjuar nyfiket framgångsrika personer om hur de har gjort för att nå dit de är i karriären. Allt för att just du ska kunna hitta inspirationen att få ditt drömyrke.

Annons

Stjärnsäljarpodden

Stjärnsäljarpodden

Drömmer du om en karriär i säljarbranschen är det här en bra podcast för dig. Du kanske redan jobbar inom sälj och bara vill vidareutveckla dig, då fungerar podden lika bra. Intervjuer och tips blandas med inspiration för en framgångsrik säljarkarriär.

Påjobbet-podden

på jobbet-podden

Om du redan är i ledarposition eller kanske drömmer om det så kan du lyssna på konsultföretaget Wise Consultings podd Påjobbet-podden. Målet med podcasten är att utmana och utveckla dig som jobbar med ledarskap och göra ditt jobb roligare. Intervjuer och inspiration utlovas.

Annons

Bara business

Podcasten Bara business

Sugen på att testa att dra igång en startup och pröva dina vingar som entreprenör? Bara business är podden för kvinnor som lär dig hur du ska tänka för att tjäna pengar på dina idéer och hur du kan lyckas utomlands. Inspiration så att det räcker och blir över från både pocastledarna, Camilla Ljunggren och Veronica Eriksson Lakso (som också ligger bakom nätverket A Startup Story), och deras gäster.

Säljpodden

Säljpodden

Säljpodden vänder sig inte bara till dig som är säljare, utan också dig som jobbar eller vill jobba, inom marknadsföring eller som egenföretagare. Tips, råd och spännande intervjuer om hur du ska nå ut till fler kunder och lyckas med din karriär utlovas.

Annons

Framgångspodden

Framgångspodden

När man ska hitta sin väg i en nya karriär gäller det att ha inspiration, och vad är väl mer inspirerande än att lyssna på framgångsrika personer, oavsett inom vilket område de är verksamma? I Framgångspodden intervjuar Alexander Pärleros spännande personer om deras väg till framgång.

Foto: TT

Läs mer:

Så släpper du jobbet på semestern – 7 tips för att varva ner

Sugen på nytt jobb? Här är 40 framtidsyrken

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons