Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Sugen på en ny hobby? Här är hetaste Pinterest-trenderna 2019

15 dec, 2018 
AvNina Nyström
Här är de trendigaste hobbyerna inför 2019
En hobby hjälper dig att stressa ner, ger utlopp för din kreativitet och kan hjälpa dig att uppfylla dina drömmar. Och på vilken plats kan vi botanisera ohämmat bland drömmar och kreativ inspiration? Just det - Pinterest. Här är sökningarna som trendat mest under 2018 - och bara ökar. Kanske finns ditt nya fritidsintresse med på listan?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

250 miljoner Pinterest-användare världen över ger en ganska säker indikation på vartåt trenderna är på väg. Listan nedan bygger på de sökningar som ökat mest inom kategorierna hobbys och intresse, har följt en starkt uppåtgående kurva i minst sex månader – och fortfarande bara växer.

Och ja – visst är Netflix-tittande med ganska stor säkerhet vår överlägset största hobby. Men det är inte med på listan – förmodligen för att det är svår att illustrera på ett särskilt snyggt sätt på Pinterest…

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Akrylmålning

Akrylmålning
Bildkälla

Snabbtorkande akrylfärg har länge varit populärt att måla med, men i år ska färgen helst göras lättflytande och hällas ut på duken eller pappret. Sedan är det bara att tippa, vinkla och dra runt för att skapa ditt eget konstverk. (Sökningarna för ”acrylic pour painting ökade med 660 procent.)

Annons

Keramik

Drejning och lerhantverk har varit en populär hobby sedan urminnes tider, men just nu är både personlig inredning och lergods i olika former trendigare än någonsin. Inte konstigt att sökningarna på ”keramik” ökade med 475 procent.

Hemmaodling

Odla avokado
Bildkälla

Fikon-, oliv- och citrusträd har länge funnits i varje trendriktigt hem. Och ärligt talat har väl skörden varit sisådär? Men i år har vi framförallt velat veta hur man odlar avokado, och det är ju fullt förståeligt med tanke på hur mycket avokado kostar, hur svårt det är att hitta rätt mogenhetsgrad och hur ofta man blir lurad av en avokado som visar sig vara helrutten inuti, eller verkligen aldrig blir mogen.

Annons

Vi gissar att siffrorna går hand i hand med sökningarna för avokadotoast och avokadorosor. (Sökningarna för ”hur man odlar avokado” ökade med 101 procent.)

Ekonomisk planering

Otippat, men klokt sätt att förvalta sin fritid. Tydliga sparplaner hjälper dig att hålla nere kostnader, betala lån och spara till andra roliga saker. (Sökningarna för ”årliga sparplaner” ökade med 295 procent.)

Kroppsmålning

kroppsmålning
Bildkälla

För den som tycker att riktiga tatueringar eller henna är att ta det för långt. Med kroppsfärg kan du byta motiv varje dag! (Sökningarna för ”kroppsmålning” ökade med 444 procent.)

Rita med kritor

2018 användes krit- och kalkfärg till allt ifrån att måla väggar till egna personliga konstverk på tavlor, gator och betong. (Sökningarna för ”kalkkonst” ökade med 664 procent.)

Teckna

ritbok
Bildkälla

Stresshantering och verklighetsflykt genom konstnärliga hantverk som att rita, kalligrafera och färglägga mandala har ökat i popularitet de senaste åren. Ett bevis på det – sökningarna på ”skissböcker” har gått upp med hela 513 procent.

Annons

Båtbygge

En hobby som kräver sin plats och ett brinnande intresse. Men den händige tar saken i egna händer och knåpar ihop en egen skuta att ligga och guppa i till sommaren. Två hobbys i ett kan man säga. (Sökningarna för ”båtbygge” ökade med 169 procent.)

Hustla!

Vadå hustla? Att ”sido-hustla” det vill säga, tjäna pengar vid sidan av sitt ordinarie jobb är en trend som ökar i raketfart. Populära sätt att dryga ut kassan är genom sina hobbys och sådant man är bra på, som exempelvis måla och sälja tavlor, hålla sånglektioner, DJ:a och ställa upp som läxhjälp. Men många får också in extra pengar genom att jobba som telefonförsäljare, sälja sitt avklippta hår eller handla med aktier. Möjligheterna är oändliga – sökningarna för ”hustles at home” ökade med hela 690 procent.

Läs också:

Det googlade vi på mest i Sverige 2018

Här är de mest spelade artisterna och låtarna på Spotify 2018

Annons