Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Succé för Kenza Zouiten – så mycket pengar tjänar hon

07 okt, 2019 
AvEmma Castman
Det går bra för Kenza Zouitens företag – så mycket pengar tjänar hon
Kenza Zouiten Subosic är en av landets mest framgångsrika influencers. Hon arbetar hårt med både sina sociala kanaler och sitt modemärke Ivyrevel – något som gett utdelning när det kommer till pengar in på kontot.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kenza Zouitens stilresa genom åren- då och nuBrand logo
Kenza Zouitens stilresa genom åren- då och nu

Intresset för Kenza Zouiten Subosic är stort. På Instagram följs hon av närmare två miljoner människor och på Youtube har hon drygt 240 000 prenumeranter. 2012 grundade Kenza även modemärket Ivyrevel tillsammans med Dejan Subosic, Aleksandar Subosic och Gustav Springfeldt – och fyra år efter lanseringen valde svenska H&M att investera i företaget.

– Vi är väldigt glada att stödja entreprenörerna som driver Ivyrevel på deras resa där de utforskar mötet mellan kreativt mode och teknisk utveckling och skapar ett varumärke för den digitala generationens kvinnor, sa Björn Magnusson, ansvarig för H&M CO:LAB och en del av H&M New Business, i ett pressmeddelande när nyheten om investeringen kom.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I samband med att samarbetet offentliggjordes avslöjade Dagens media att klädjätten betalat 20 miljoner kronor för en femtedel av Ivyrevel.

Så går det för det egna bolaget Kenza Zouiten AB

Nu, tre år senare, fortsätter miljonregnet att falla över Kenza – och det är inte bara Ivyrevel som går bra. Nyligen rapporterade nämligen Breakit att influencern lämnat in sin årsredovisning för Kenza Zouiten AB, bolaget där hon bland annat redovisar intäkterna för sina sociala medier.

Annons

Redovisningen gäller perioden mars 2018 till februari 2019 – och visar en omsättning på 6,4 miljoner kronor. Resultatet landar på 2,6 miljoner kronor (intäkter minus kostnader) – och värt att nämna är att Kenza Zouiten AB bara har en anställd, som mest troligt är sociala medier-profilen själv.

Även om Kenza gör en imponerande miljonvinst är siffrorna något lägre än motsvarande period förra året. Då omsatte Kenza Zouiten AB nämligen 7,8 miljoner kronor och hade ett resultat på 3,3 miljoner kronor.

Förra året tog Kenza ut 1,4 miljoner kronor i lön och 550 000 kronor i utdelning.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Läs mer:

Kartläggning: Så mycket pengar tjänar Isabella Löwengrip

Bianca Ingrosso avslöjar hur mycket pengar hon tjänar: ”Skäms inte”

Nu avslöjar Zara Larsson hur mycket pengar hon faktiskt tjänar – här är svaret

Annons