Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Därför stannar du i en relation trots att den inte är bra

01 apr, 2018 
AvMina Gilbertsson
Därför kan det vara svårt att lämna en ohälsosam relation.
Har du stannat i en relation trots att den inte har varit bra för dig? En ny studie visar att det kan bero på kärlekshormonet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Om du inte har varit i ett destruktivt förhållande kan det kanske kännas svårt att förstå varför människor stannar i skadliga relationer. Men det finns faktiskt en vetenskaplig förklaring. Kroppen sänder nämligen ut mer av kärlekshormonet oxytocin, när du inte blir bekräftad i ditt förhållande, enligt en studie i den vetenskapliga tidskriften Hormones and Behavior. 

Kärlekshormonet ökar

Så om du trånar efter en partner som varken bekräftar dig eller möter dina behov. Testa att göra dig själv otillgänglig för motsatt effekt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Om du befinner dig i ett destruktivt förhållande är det bra att försöka bryta mönster. Sådana förhållanden är ofta uppbyggda av oskrivna regler och genom att bryta dem tar du första steget mot att återfinna balansen, säger Nicholas Grebe, författaren till studien.

Källa: Woman’s Health Magazine Foto: HBO

Läs mer:

Det avslöjar ert mys om er relation – enligt experten

Experten: 3 saker alla långvariga relationer har gemensamt

5 tydliga tecken på att er relation kommer att hålla länge

Annons