Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Stockholm hyllar Pride med samkönade trafikljus

02 aug, 2017 
AvSofia Börjesson
I sommar kommer 48 trafikljus i Stockholm att förgyllas med samkönade par för att understryka betydelsen av Pride-rörelsen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under Eurovision 2015 sattes samkönade trafikljus upp i Wien, och likaså under Pride-veckan i London förra året. Nu har alltså även Stockholm snappat upp den kreativa hyllningen.

Några dagar före Pride drar igång i huvudstaden kommer 48 trafiklyktor att sättas upp, nära Pride-området vid Östermalms IP, och dagen efter festivalen plockas lyktorna ner igen. Pridefestivalen hålls mellan den 31 juli och 6 augusti.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Vi försöker hitta nya sätt att visa att detta är något vi tycker är viktigt. Genom detta kan vi också bidra till att göra Pride till en spännande och kul grej som händer i stan, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd till Stockholm Direkt.

Så kommer trafikljusen att se ut. Foto: Stockholm stad

Han menar att initiativet passar Stockholms stads vision: ”Ett Stockholm för alla”, och kostnaden på 100 000 kronor ser han som ett sätt att understryka betydelsen av HBTQ- och Pride-rörelsen.

Mer Pride från ELLE:

Återskapade sitt Pride-foto efter 25 år – nu sprids det över hela världen

Anonyomous har hackat IS – sprider gay-kärlek i deras namn

Apple släpper exklusiva Pride-armbandsur

Annons