Stjärntecken och den populäraste emojin – här är 6 trender på Tinder 2022

Stjärntecken och den populäraste emojin – här är 6 trender på Tinder 2022

Foto: TT
Ett visst stjärntecken lägger helst till det i sin bio. Dessutom visar statistiken mer biomys och mindre alkohol. Tinder har släppt sin rapport ”Year in swipe”. Här är sex trender inom appdejtingens värld 2022.
28 november, 2022
Här är de fem kärleksspråken
1:41

Efter reklamen: Här är de fem kärleksspråken

(1:41)

Slå på ljud

Mer biomys. Och gärna picknick och kaffe. Dessutom har en bokstavsemoji tagit hem förstaplatsen. Och mitt i allt är Sam Smiths sexigaste låt.

Tinder har släppt sin årliga dejtingrapport de döpt till ”Year in swipe”. I den avhandlas allt från hur användarna helst vill definiera sina relationer till vilka emojis – och musik – som är populärast. Låt oss dyka ner i materialet.

Här är 6 trender på Tinder 2022:

1. Situationships har blivit vanligare

Enligt rapporten såg Tinder en ökning med 49 procent gällande medlemmar som la till relationsintentionen situationship i sina profiler.

Om man googlar situationship får man snabbt flera förklaringar på vad det innebär. Urban dictionary säger såhär: ”When one or two motherfuckers take part in a relationship, but out of fear of making things serious or messy, do not label it, leading to said relationship”. Och det sammanfattar väl det hela bra.

2. P-emojin är årets populäraste emoji

P-emojin är ju egentligen en symbol för parkering. Men som många andra emojis (ja, jag pratar till exempel om persikan och auberginen) så får ju emojis ofta andra betydelser än de rent bildliga. Parkeringsemojin har kommit att representera uttrycket ”pushin P”, alltså att vara positiv. Termen blev inne efter att rapparen Gunna släppte ett album där en av låtarna har titeln ”pushin P” och sen blev det hela en smart meme. Klipp till att P-emojin plötsligt syntes överallt och nu är årets populäraste emoji på Tinder globalt.

3. Nyktrare dejter

Alkohol har blivit mindre populärt. Både att dricka och att visa upp. Över 25 procent av de tillfrågade singlarna sa att de dricker mindre på dejter, jämfört med förra året. Dessutom använder färre personer vin- och den skålande ölemojin i sina profiler.

4. Vi får inte nog av stjärntecken

Har det någonsin tidigare pratats så mycket om stjärntecken som nu? Kanske inte. Enligt rapporten har antal medlemmar som lagt till astrologi som intresse i sina bios ökat med 12 procent. Stjärntecken var faktiskt den mest populära beskrivningen att ange i sin profil.

Dessutom finns statistik på vilka tecken som helst visade upp just sitt stjärntecken i sina profiler. Gissa en gång vilket tecken som toppar listan... Rätt svar: Lejonet (följt av skorpionen och kräftan). En annan intressant detalj är att medlemmarna var mest benägna att matcha med någon som har samma stjärntecken som de själva(?!).

5. Svenskarna väljer Sam Smith framför Harry Styles

Sam Smith är populäraste artisten på Tinder i Sverige 2022

Sam Smith i September på iHeartRadio Music Festival 2022 på T-Mobile Arena i Las Vegas.

Foto: TT

Gobalt sett är Harry Styles låt As it was populärast. Men i den svenska statistiken är det istället Sam Smiths låt Unholy (feat. Kim Petras) som tar hem förstaplatsen. På global andra– och tredjeplats kommer låten Heat waves med Glass animals och We Don't Talk About Bruno från filmen Encanto. På den svenska listan hålls andraplatsen av Bad Habit med Steve Lacy medan vi på tredjeplatsen hittar Anti-Hero med Taylor Swift.

6. Svenskarna vill helst gå på bio

I rapporten listas även de tio populäraste dejtingaktiviteterna i Sverige. På förstaplatsen kommer bio. Därefter: Festival, picknick, kallbad, second hand, stand-up, gymdejt, hundpromenad, tarot och svampplockning. Enligt Tinders pressmeddelande kring rapporten har picknick och kaffedejter däremot ökat globalt sett.