Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Stella McCartney: ”Träning handlar om att sätta sig själv först”

30 apr, 2017 
AvLisa Segerson
Hon tränar när hon har tid, men prioriterar sömn om hon måste välja. Designern Stella McCartney vill vara lika snygg på gymmet som i alla andra situationer. För ELLE berättar hon om livet och balansen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vilken träningsform föredrar du?

– Jag gillar att variera min träning så jag springer, simmar, cyklar och utövar yoga.

När tränar du?

– Jag tränar när jag har tid och ork. Jag är inget fan av att gå upp klockan 04.00 för att klämma in ett pass. Jag är verkligen beroende av min sömn och tycker att träning är något man måste skapa tid för. Det handlar om att sätta sig själv först.

När hittar du tiden?

– Det är svårt att hitta egentid och det är inte alltid jag kan det. Men förhoppningsvis någon gång varje dag! Jag är duktig på att slita ut mig jobbmässigt och därför tillåter jag mig att sova ut i stället. För mig kan det vara minst lika effektivt som träning.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hur motiverar du dig att gå till gymmet en dålig dag?

– Jag vet att jag mår så mycket bättre av att träna och jag gillar inte att ställa in saker. Så om jag har tid för ett pass tvingar jag mig helt enkelt till gymmet.

Hur balanserar du jobb och privatliv?

Annons

– Det krävs att jag är organiserad och har fasta rutiner för att få ihop det. Därför är jag väldigt tacksam över hur stöttande och lojala mina team är, både hemma och på jobbet.

Vad är du mest stolt över i livet?

– Att vara mamma.

Vad har du för livsmotto?

– Gör för andra det du vill att andra ska göra för dig.

Vilken roll har träningskläder i ditt liv?

– Sport- och träningskläder var tidigare bara designade för män och till viss del är det fort-farande så. Det är mitt jobb att ändra på det och på samma gång uppmuntra kvinnor att vara stolta över sig själva.

Designar du träningskläder efter hur du själv vill vara klädd på gymmet?

– Ja! Jag vill känna mig lika fin på gymmet som jag gör i andra situationer – och det var faktiskt en av anledningarna till att jag började designa träningskläder. Jag upplevde inte att det fanns lyxiga och snygga träningskläder av bra kvalitet.

Hur viktigt är det för dig att skapa hållbart mode?

Annons

– Jag vill att de kläder jag designar ska vara snälla, det är min största utmaning. Jag vill inte döda djur och jag vill inte använda kemikalier eller göra något som skadar miljön. Jag vill vara medveten – det ska vara självklart för mina kunder att allt jag skapar är bra och hållbart.

Hur gör du för att hitta en balans mellan moderna och tidlösa plagg?

– Allt handlar om bra och personlig design med kvalitet. Jag använder mycket mönster, både i mina ready-to-wear-kollektioner och på mina sportplagg. Det är detaljerna som lyfter garderoben och skapar en kombination av trend och klassiker.

Många blandar plagg från dina huvudkollektioner med träningskläderna. Varför, tror du?

– Jag vet vad jag gör när jag jobbar med mina kollektioner och det genomsyrar även de plagg jag designar med Adidas. I slutändan handlar det om att människor vill känna sig snygga och trivas i kläderna de bär – oavsett om det är på gymmet eller inte.

Annons

Hur väljer du dina modeller?

– Jag har två unga döttrar och vill att de ska få sunda värderingar och förebilder i livet. Alla kvinnor jag jobbar med imponerar på mig på något sätt – jag ser en inspirerande glöd i dem.

Vad inspirerar dig när du designar?

– Jag brukar tänka på kvinnor, vad de vill ha och vad de behöver. Det inspirerar mig.

Vad är det bästa med att designa sportkläder?

– Att se hur snygga och välgjorda träningskläder faktiskt kan inspirera kvinnor till att börja träna mer. Plaggen hjälper dem att känna sig som de bästa versionerna av sig själva.

Vad är hemligheten bakom framgången med Adidas by Stella McCartney?

– Mitt varumärke och Adidas möts på mitten. Vi jobbar bra tillsammans, lär varandra saker och fokuserar på kvalitet. Om vi fortsätter på det spåret tror jag att vi kommer att hålla oss kvar på toppen

Annons