Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Kritiken mot Stadium: "Hade ert klena utbud varit samma vid EM för herrar?"

24 jul, 2017 
AvSofia Börjesson
Stadium: "Vi har inte lyckats fånga upp och kvantifierat intresset kring EM, vilket vi absolut tar till oss."
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inför Sveriges andra gruppspelsmatch i EM ville Charlotte Sandberg köpa ett par landslagströjor. Men när hon kom in på Stadium insåg hon att det var svårare än hon hade trott. I ett inlägg på Facebook, som snabbt blev viralt, uttryckte hon sin frustration över att damernas EM inte uppmärksammas av en av Sveriges största sportbutiker.

Stadium bemöter kritiken i en kommentar till inlägget och skriver att de inte hade förväntat sig så stor efterfrågan kring mästerskapet. Detta trots att damernas första EM-match lockade fler tv-tittare än herrarnas VM-kval mot Frankrike, och att damernas final mot Tyskland hamnade i topp bland tittarsiffrorna under OS förra året.

Stadiums svar till Charlotte

”Hej Charlotte,
Tack för ditt viktiga inlägg.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vårt utbud styrs av efterfrågan och i det här fallet har vi på Stadium inte lyckats fånga upp och kvantifierat intresset kring EM vilket vi absolut tar till oss.
Vi vill givetvis vara ett företag där både tjejer och killar, kvinnor och män som spelar fotboll och/eller är inbitna supportrar kan och vill handla.
Då efterfrågan har varit betydligt högre än vi räknat blev de tröjor vi haft till försäljning (dam, herr och junior) snabbt utplockade i storlek och vi valde därför att ta ner den skyltning och marknadsförning vi haft i våra butiker. I nuläget finns endast enstaka storlekar kvar i butik och på nätet både vad gäller vårt egna varumärke SOC samt de officiella SvFF-tröjorna. Normalt sett tar Stadium in plagg från storlek 86/92 och så är fallet även för våra Sverigetröjor.

Annons

Återigen tackar vi för din feedback och tar den vidare till inköp samt marknadsavdelningen inför kommande mästerskap.”

Charlottes Facebookinlägg har i skrivande stund gillats av fler än 3000 personer och delats 150 gånger, något som hon inte hade räknat med. Charlotte förklarar att inlägget var ett sätt att väcka frågan och få veta mer om bakgrunden. Hon skriver:

”Jag är överväldigad, i min oerfarenhet av att skriva offentliga inlägg, av det enorma engagemang och all respons (all kind) som har nått mig. Tack! Uppenbarligen ett ämne och en reflektion som engagerar och berör. […] Att över 3000 personer har reflekterat över min undran känns bra och värdefullt. Oavsett approach ;)

Tisdag imorgon och match mot Italien! Tröja or not – heja Sverige och allt gott till er!”

Mer från ELLE

Måns Zelmerlöw hyllar Sarah Sjöström med specialskriven låt

Ordbokens markering mot sexistiska Doctor Who-fansen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons