Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Spotify Duo kommer till Sverige – så funkar det

01 jul, 2020 
AvNina Nyström
Nu slipper du messa: "Stäng av – jag lyssnar". Och det är inte lika lätt att inte skylla pinsamma ”mest spelade”-listor på den du delar abonnemanget med. För nu kommer Spotify Duo – ett abonnemang för två personer som bor under samma tak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Från och med nu är det alltså inte längre något problem om den ena vill lyssna på 80-talshits medan den andra spelar r’n’b, eftersom abonnemanget innefattar två premium-konton med individuella spellistor och rekommendationer. En funktion som för bara ett par tior mer i månaden klart kommer att underlätta för alla som delar konto med någon. 

Så funkar Spotify Duo – lyssna samtidigt

Samtidigt erbjuder tjänsten funktioner anpassade efter just de två som delar på abonnemanget, bland annat spellistan duo mix som regelbundet uppdateras med musik anpassad efter de två användarnas smak. Kanske hittar ni nya, gemensamma favoriter där?

Och ja – man måste kunna intyga att man bor på samma adress. Du kan alltså tyvärr inte dela med vem du vill. Spotify har sedan tidigare även ett familjekoncept, där upp till sex personer kan dela på ett och samma abonnemang, men det har ibland varit struligt att bekräfta vilka som faktiskt tillhör en och samma familj.

Annons

Redan förra våren började man testa duo-konceptet på ett antal marknader, och nu rullas det alltså ut brett. Premium duo lanseras den 1 juli på 55 marknader inklusive Sverige, och tjänsten finns då tillgänglig på 78 marknader världen över.  

Vad kostar Spotify Duo?

Spotify premium duo kostar 139 kronor i månaden, medan vanliga Spotify premium kostar 99 kronor per månad (en användare). Spotify family kostar 169 kronor per månad. Läs mer om abonnemanget på spotify.com/duo.

Foto: Unsplash/TT

LÄS MER:

Här är kvinnorna som är mest spelade på Spotify 2020

Nu släpper Spotify horoskop-spellistor baserade på ditt stjärntecken

Corona: Spotify hjälper artister efter stort upprop

Annons