Sorgliga filmscener som överraskade oss totalt

bradley cooper och lady gaga i a star is born

A Star Is Born, Lejonkungen och Sjätte Sinnet. Här är de sorgligaste filmscenerna som överraskade oss totalt.
19 februari, 2021

Vi har sett många bra filmscener genom åren, och ett par av dem har berört oss på djupet. Här är de sorgligaste filmscenerna som överrumplade oss totalt när vi såg filmerna – håller du med?

Stor varning för spoilers!

A Star is Born

Det finns en hel del oförglömliga scener i succéfilmen A Star Is Born och en av dem är när Ally hyllar Jackson genom att sjunga en låt som han aldrig hann skriva färdigt. När man dessutom får se en tillbakablick på hur det såg ut när han sjöng låten för första gången för henne – då rinner tårarna garanterat på varenda människa som sett filmen.

Remember Me

Slutet på filmen Remember Me har både rosats och kritiserats men sorgligt är det definitivt. Precis när man trodde att man skulle få se en fin kärlekshistoria sluta på ett väldigt fint sätt får man nämligen reda på att Robert Pattinsons karaktär istället befann sig i ett av tornen under 9/11, och att han också gick bort i attacken.

Lejonkungen

Även om du förmodligen har sett Lejonkungen både en och två gånger minns du förmodligen chocken du fick när Mufasa – det vill säga Simbas pappa – dog i filmen, på ett otroligt hemskt sätt dessutom.

Sjätte Sinnet

Klassikern Sjätte Sinnet bjuder också på flera scener som berör, och två av dem är när Cole äntligen berättar för sin mamma om sina talanger, och när han kommer med ett meddelande från sin avlidna mormor till mamman.

I Am Legend

Scenen när Will Smith blir tvungen att döda sin hund som har blivit smittad, den enda vän han har kvar i världen, är bara för mycket.

Love Actually

I Love Actually öppnar karaktären Karen, spelad av Emma Thompson, sin julklapp och blir tvungen att inse att hennes man har gett ett halsband till en annan kvinna. I scenen ser man henne gå undan en stund för att gråta, och sedan samla ihop sig för att inte visa sina känslor för barnen.

La La Land

I de sista minutrarna av filmen La La Land hinner tittaren bli överlycklig när hen ser att Mia och Sebastian lever lyckliga ihop resten av livet. Sekunderna efter visas dock hur verkligheten ser ut – att Mia i själva verket blir tillsammans med en annan man.

Parasite

I Parasite, i kanske en av de mest otippade och överraskande scenerna någonsin, blir karaktären Ki-Jung attackerad och mördad framför sin familj på ett kalas och det är hemskt och sorgligt på alla sätt och vis.

Click

Och i filmen Click händer det kanske mest deppiga någonsin - att Michael till slut inser att han har övergett sin familj i flera decennier, innan han kollapsar i regnet och säger hej då till sin familj innan han dör.

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

LÄS MER:

Malia Obama blir manusförfattare - ny Amazon-serie om Beyoncé

Kärlekspar som spelat förälder och barn på film

Ikoniska triangeldraman i tv-serier och filmer - som slutade helt fel

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: