Här är sommarens hetaste IKEA-debatt – har du koll på vad den handlar om?

Frågan om de numera icke-existerande hålen i Ikeas påslakan har blossat upp till en het debatt på möbeljättens Facebooksida. "Ge oss hålen tillbaka!!", skriver en kvinna.
21 juli, 2017

För tio år sedan slutade Ikea att tillverka och sälja påslakan med hål i den övre sidan eftersom många på kontinenten trott att det var fel på varan. Men sedan dess verkar det som att många svenskar gått och svurit för sig själva varje gång de bäddat rent med påslakan från möbeljätten.

LÄS OCKSÅ: SE IKEAS GENIALA FILM OM DEN BLÅ PÅSEN

Och om det var en glödande ilska förut blossade den ut i ett eldigt raseri när en kvinna postade ett inlägg på Ikeas Facebooksida där hon bad om att få hålen tillbaka.

Inlägget fick genast enorm respons av andra Ikea-kunder, i skrivande stund har inlägget fått över 2000 kommentarer och över 34 000 gillamarkeringar. Majoriteten av de som kommenterat håller med kvinnan, och skriver att de också vill ha tillbaka hålen.

Andra kunder är lite mer pragmatiska: ”Köp en sprätt, fixat på två röda” eller tipsar om andra butiker som säljer påslakan med hål.

LÄS OCKSÅ: KLOCKRENA SVARET FRÅN IKEA EFTER PLAGIATET

Trots den stora debatten ser det inte ut som att Ikea kommer att backa och ta tillbaka hålen:

”Anledningen till att vi inte har hålen upptill på påslakanen är att vi ska ha samma standard på detta som i övriga EU. I många länder i Europa har man inte dessa hål. Därför sys dessa likadant till alla länder”, skriver företaget på Facebook.

Samtidigt är det många kunder som uppskattar förändringen, en skriver i tråden: ”Vill inte ha hålen👎🏼. Tycker om påslakan utan hål”

Källa: Expressen, Skaraborgs läns tidning

Foto IKEA

Artikeln publicerades först på Femina.