Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Soft Life-starter pack – den nya virala livsstilstrenden

07 mar, 2023 
AvSade Borquez
Tre kvinnor tittar bortom kameran och ler lätt.
I en värld där prestation och produktion alltid hyllas är det en revolutionerande handling att inte göra någonting. ELLE tar en titt på den nya livsstilstrenden med fokus på välbefinnande som startat som en motreaktion på girl boss-livsstilen, och plockar ihop några favoriter till en starter pack!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I många år har #GirlBoss-trenden dominerat sociala medier. Trenden lägger stor vikt vid att vara en stark och självständig kvinna som vägrar vika sig för patriarkala normer. Hennes uniform är ofta en ”power suit” som hjälper henne tackla de dagliga orättvisor kvinnor möter i vardagen. Hon är en hustler med många bollar i luften och är alltid beredd på att göra det som krävs för att uppnå sina ambitioner.

#GirlBoss-trenden tenderar att lyftas upp under internationella kvinnodagen. Och det råder ingen brist på artiklar eller citat på sociala medier om tips på hur du kan bli din egen #GirlBoss. Det delas flertal intervjuer där kvinnor som anses leva upp till idealet, delar med sig av hur det har lyckats få det patriarkala systemet att fungera till deras fördel och vad som krävs för att själv bli en av dem.

10 bad ass-kvinnor som förändrade världshistorienBrand logo
10 bad ass-kvinnor som förändrade världshistorien

Men i år vill vi på ELLE även lyfta blicken mot en annan viral trend på sociala medier som blivit en respons mot #GirlBoss trenden och ”Hustle Culture”. Trenden har fått namnet Soft Life och har över 700 miljoner visningar på TikTok! Soft Life-trenden uppstod i den nigerianska influencer communityn som en respons mot #GirlBoss och ”Hustle Culture”. Denna nya trend prioriterar välmående och en livsstil som går ut på att varva ned och göra saker som ger en glädje.

Annons

En kvinna som har anammat en Soft Life-livsstil försöker minska på de saker i hennes liv som leder till stress och missnöje. Istället ger hon mer tid och utrymme till de personer och saker i hennes liv som ger en energi, glädje och välbefinnande. Hon ger sig själv andrum och lägger inte sitt värde i sina prestationer.

Jackie Aina – beauty influencer

En person som är en stark förespråkare för Soft Life-livsstilen är Jackie Aina. Aina är en nigeriansk-amerikansk beauty influencer som startade sin Youtube kanal år 2009 och som idag har över 3,5 miljoner följare. Hon har även över 1,8 och 2,6 miljoner följare på Instagram samt Tik Tok. Idag har Aina dessutom ett eget varumärke som producerar doftljus och heter FORVR MOOD.

Aina har vid flera tillfällen i sina kanaler betonat vikten att leva ett liv på sina egna villkor och som prioriterar välbefinnande. Hon talar ofta om att leva ett liv som fokuserar på att må bra, inte fråntar förmågan att vara en #GirlBoss, utan underlättar det.

Annons

Hon har även ett konto på Instagram samt Tiktok som är dedikerat till att producera content som endast promotar self care. Allt från hur hon gör sin kaffe på morgonen till DIY-spadagar. Jackie Aina är ett praktexempel på en kvinna som anammat Soft Life-livsstilen.

SOFT LIFE STARTER PACK – 9 produkter att ta med sig in i nya eran

ELLE välkomnar Soft Life-trenden med öppna armar och vi vill sprida ordet vidare! Här är en Soft Life-starter pack med olika grejer som fokuserar på att varva ned och ta hand om sig själv. Alla produkter är framtagna av kvinnor för kvinnor. Vi hoppas på att detta kan inspirera dig att vilja träda in i din egen personliga Soft Life-era – det är du mer än värd!

Doftljus från FORVR MOOD

Starta med ett doftljus och sätt tonen för kvällen tillsammans med Jackie Ainas Soft Life. Doftljuset beskrivs ha dofter av kanel, muskot, kryddnejlika, med mera.

Doftljus i doft av kanel, muskot, kryddnejlika m.m, FORVR MOOD

Vändbar sidenmössa i beige och svart från Urban Hair

En vändbar sidenmössa i äkta Mulberry Silk, från svenska hårsalongen Urban Hair (startad av Sarah Åsard). Sidenmössan skyddar hårstrårna (speciellt lockigt hår) under natten från att brytas. Det motverkar friss samtidigt som det skyddar håret från torrhet.

Vandbär sidenmössa i beige och svart, Urban Hair
Klicka på bilden för att komma direkt till sidenmössan.

Svart jumpsuit från SAVAGE X FENTY BY RIHANNA

Mys ner dig i soffan tillsammans med denna svarta jumpsuit i fleece från Rihannas egna varumärke.

Svart Jumpsuit, SavageXFenty
Klicka på bilden för att komma direkt till jumpsuit.

Hårinpackning från Maria Nila

True Soft Masque är en mjukgörande hårinpackning från Maria Nila som vårdar och stärker håret för ett silkeslent resultat.

Mjukggörande hårinpackning för torrt hår, Maria Nila
Klicka på bilden för att komma direkt till hårinpackningen.

Ansiktsmask från Mantle

The Dream Mask är en nattmask som ska boosta och jämna ut huden för att ge den ett nytt liv och full lyster.

Ansiktsmask, Mantle
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsmasken.

Bokstavsmugg i stengods från Indiska

En fin bokstavsmugg i stengods från Indiska. Välj din egna bokstav och häll i din favoritdryck i muggen medan du tittar på din favoritfilm eller –serie. Perfekt start på avkopplingen!

Bokstavsmugg i stengods, Indiska
Klicka på bilden för att komma direkt till bokstavsmuggen.

Insecure på HBO Max

Emmy-nominerade tv-serien Insecure är skriven av Issa Rae som även spelar seriens huvudroll tillsammans med skådespelaren Yvonne Orji. Serien består av 5 säsonger och följer bästa vännerna Issa och Molly, hur de försöker balansera sina yrkesliv och privatliv i händelserika Los Angeles.

Annons

Nämnde vi att detta är en komediserie? Var redo att skratta tills tårarna rinner! Perfekt serie att titta på en dag som denna och som på komiskt sätt ger en inblick i hur livet kan se ut för många kvinnor. Finns att titta på HBO Max!

Artisten India.Arie

India. Arie är en artist vars låttexter ofta handlar om självkärlek och välbefinnande. Några favoriter är "Just Do You", "Video", "I am Light" och "Worthy". Hennes coverlåt på "The Heart of The Matter" av rockartisten Don Henley, användes till trailern för Sex and the City-filmen som släpptes 2008! En riktig klassiker. Prova lyssna på vad India.Arie har att säga och låt dig inspireras till att leva livet på dina egna villkor.

Självhjälpsboken boosta dig själv från Lagerhaus

Ta hjälp av författarna Linda Palm och Sanna Sporrong för att påbörja din nya Soft Life-era! Boken Boosta dig själv hjälper dig att göra små förändringar i din vardag som hjälper dig att plocka fram din inre styrka. Och skapa en grundläggande samt tryggare självkänsla. Använd boken för att upptäcka dig själv och den personen du vill vara!

Självhjälpsbok, Lagerhaus
Klicka på bilden för komma direkt till boken.
Kvinnorna som revolutionerat modehistorienBrand logo
Kvinnorna som revolutionerat modehistorien

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons