Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Sofia Wood – ny bloggare på ELLE.se!

14 maj, 2019 
Sofia Wood bloggar på ELLE.se
Sofia Wood är trebarnsmamman som är en mästare på att ta matbilder, driver podd ihop med Elsa Billgren, släpper bok i höst och nu börjar blogga på ELLE.se. Lär känna henne lite bättre här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Faktaruta Sofia Wood:

Namn: Sofia Wood
Ålder: 34
Bor: Enskede, strax utanför Stockholm
Familj: Gift med Andreas och har tre barn, Ruby, 7 år, Otis 4 år och Selma 10 månader
Gör: Frilansande kommunikationskonsult, kreatör och snart kokboksförfattare

Beskriv dig själv med tre ord!

– Estetiskt driven, energisk sökare och ofta inspirerad.

Hur känns det att börja blogga på ELLE?

– Så otroligt roligt! Elle känns redan lite som min familj i och med Elsa Billgrens och min podd som Elle ger ut och nu blir det verkligen en sluten cirkel. Jag ser så mycket fram emot alla spännande saker vi ska hitta på!

Vad kommer vi få läsa om på din blogg?

– Allt som inspirerar och gör en lycklig! Mat, inredning, konst, blommor, färg och form. Säkert lite barn och mycket hem och inredning.

Vilka är tre ämnen som ligger dig varmt om hjärtat?

– Mat, omtanke och vackra ting. Kanske allra mest omtanke.

I oktober släpper du en kokbok, vad kommer den innehålla?

Annons

– Ja! Det känns så himla kul, det är en livslång dröm som blir sann. Bokens kapitel vilar på tre ben: Vardag, vila och fest. Och tar ett helhetsgrepp kring de temana med recept, dukade bord och tankar kring mat och måltider som något mer än bara mättnad. Det är boken jag själv velat ha, med alla mina bästa recept.

Vilket är ditt bästa knep för att ta så snygga matbilder?

– Jag försöker hitta något operfekt i det vackra, det kan vara en naturlig uppläggning, en lite skrynklig duk eller ett vintageporslin. Sen tycker jag det blir finast om man plåtar i dagsljus och inte redigerar bilderna för hårt. Mobilappen VSCO är absolut bäst för enkel redigering i mobilen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Sofia Wood bloggare på ELLE.se
Foto Frida Edlund

Din absoluta favoritmat?

– En riktigt bra pasta med tomatsås som serveras med burrata. Jag tycker det finns något oemotståndligt över att lägga ner tid och kraft på att göra något så enkelt, riktigt, riktigt bra.

Annons

Vad pratar du och Elsa Billgren om i er podd hos ELLE?

– Billgren Wood är vår trendpodd som undersöker samtidsfenomen och trender inom allt från design, inredning, sociala medier och konst till mat och skönhet. Utöver rena trendspanar-avsnitt har vi även avsnitt som är mer personliga. Det är en fin balans och samtidigt också intressant att se hur mycket man är en produkt av sin samtid. Saker som kommer upp i de personliga avsnitten kan ofta kopplas till vad vi ser i stora trender också, som sökande efter äkthet, lugn, kvalité och reflektion.

Läs mer: ELLEs alla grymma poddar!

Vad är något de flesta inte vet om dig?

– Oj svårt! Kanske att jag är besatt av internationell politik, tycker det är det absolut mest spännande som finns och plöjer det dagligen.

Nämn tre roliga saker du har på gång just nu!

– Boken är ju onekligen bland det mest spännande jag gjort. Samtidigt har jag också lämnat min fasta tillvaro som anställd och kommer frilansa framöver vilket är oerhört spännande och nytt. Sen måste jag ju självklart säga bloggen också. Jag ser verkligen fram emot att låta den växa fram och bli en fin plats för inspiration framöver.

Annons

Tre råd du vill ge dina bloggläsare?

– Våga färg hemma. Det är så härligt att leva i och alla som kommer hem till dig blir glada. Använd alltid finsakerna som silvret, dukarna och stearinljusen i vardagen, det är så trist att låta det ligga oanvänt i väntan på något oklart. Och våga experimentera i köket, det värsta som kan hända är att man får gå och köpa en pizza.

Ordspråk du lever efter?

– Vi brukar skämta lite om att vi ska välja glädje och Marie Kondos ordspråk ”Spark joy” men det ligger onekligen något i det. Jag känner att alla de ändringar jag gör i mitt liv just nu handlar om att just välja det som ger lycka, och skala bort det andra bruset.

In och besök Sofias blogg på sofiawood.elle.se >

Foto Frida Edlund

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons