Snapchat uppdateras: Nu kan du se hela konserter live!

Snapchat uppdateras: Nu kan du se hela konserter live!

Snapchats nya uppdatering gör att du kan se hela konserter i mobilen – live och från alla vinklar. Funktionen som heter Crowd Surf kopplar ihop videoklipp baserat på deras ljud och klipper på så vis ihop ett sammanhängande montage.
16 augusti, 2017

Du kan alltså titta på ett live-event från flera olika perspektiv utan att för den sakens skull behöva se om eventet från början. När du hoppar från ett klipp till ett annat börjar det nya spelas upp direkt där du lämnade det förra. Du byter vinkel genom att klicka på en ny knapp som du hittar i det högra hörnet på skärmen.

LÄS OCKSÅ: SÅ FILMAR DU PÅ SNAPCHAT UTAN ATT HÅLLA IN KNAPPEN

Den nya funktionen har tidigare använts i vissa Our Stories som valts ut av Snapchat, bland annat en konsert med Lorde. Då har man tidigare kunnat titta på alla klipp som lagts upp från ett event (exempelvis en konsert), fast klippen har då spelats upp i slumpvis vald ordning. I den nya funktionen spelas klippen istället upp i kronologisk ordning och även i ordning baserat på varifrån klippet filmats i motsvarighet till resterande klipp.

Det är mycket tack vare Snapchats föregående uppdatering, som gjorde det möjligt att spela in Snaps i en hel minut, som Crowd Surf-funktionen möjliggjorts. Eftersom funktionen bygger på att det finns mycket filmmaterial från samma event hade Crowd Surf-materialet otvivelaktigt blivit hackigt och svårt att pussla ihop utan längre klipp.

LÄS OCKSÅ: NU KAN DU SKAPA STORIES PÅ SNAPCHAT TILLSAMMANS MED DINA VÄNNER

Crowd Surf-materialet finns inte bara upplagt på Snapchat Discover. Om du har Snap Map installerat kan du hitta eventen på kartan, där de är sorterade efter plats. Du kan även hitta klippen genom sök-funktionen kategoriserat efter ämne.

Tänk så mycket tid och pengar vi kommer kunna spara genom att se konserter i mobilen i stället för att stå och trängas i publikhavet. Bäst av allt är att man kan få första parkett också!

LÄS OCKSÅ: SNAPCHATS NYA UPPDATERING — PRECIS VAD VI ÖNSKAT OSS