Småsystrarnas revansch!

28 november, 2011

De äldre systrarna har redan gjort familjens namn, och sina ansikten kända. Nu följer deras yngre systrar i deras fotspår. ELLE har listat småsystrarna som kliver in i rampljuset tillsammans med sina föregångare.

av KATARINA MATSSON foto STELLA PICTURES

Somewhere-stjärnan Elle Fanning, 13, har redan tagit över rollen som omslagsflicka från storasyster Dakota. Och hon är inte den enda lillsyrran på väg att ta över rampljuset.

När Kate Moss, 37, gifte sig i somras var det hennes syster Lottie, 13, som stal showen. Med porslinshy och blonda lockar påminner hon om en ljuv, engelsk ros och de stora agenturerna slåss om att kontraktera henne. Modellkarriären får dock vänta till nästa år då hon fyller 14 – samma ålder som Kate hade när hon upptäcktes på flygplatsen JFK i New York.

2011 är även året då Elizabeth Olsen, 22, på riktigt tar klivet ut ur sina kända systrars skugga. Hennes roll i indiedramat Martha Marcy May Marlene, med planerad Sverigepremiär 22 den december, hyllades på Sundancefestivalen och på röda mattan bär Elizabeth stilikonerna Mary-Kate och Ashleys linje The row med charmig värdighet.

En annan moderiktig syster är Natali Germanotta, 19, som nu följer i Lady Gagas fotspår. Trots att hon fortfarande pluggar på prestigefulla Parsons i New York ryktas hon inte bara designa kostymerna till höstens off-Broadway-produktion Simon says – det snackas även om att hon och storasystern ska slå sig ihop och skapa en egen klädlinje. Med tanke på att småsyskon generellt är familjens konstnärliga fritänkare kan det bli hur galet som helst!

I familjen Lohan tycks rollerna motsatta. I takt med att Lindsays stjärna dalar, pekar lillasyster Alianas, 17, karriär spikrakt uppåt. Nyligen knöts hon till Next model management, en agentur som tidigare fångat upp framgångsrika skönheter som Alexa Chung, Lou Doillon, Karlie Kloss, Arizona Muse och Anja Rubik.

Elle Fanning.

En av brudtärnorna är Lottie Moss.

Aliana Lohan (och storasyster Lindsey).

Natali Germanotta (och storasyster Lady Gaga).

Elizabeth Olsen.