Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Stjärntecknen som slösar mest pengar – och de som sparar

23 sep, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
En shopaholics bekännelser
Kan du skylla dina ekonomiska förmågor på stjärnorna? Eller kanske tacka dem? Så här påverkas din syn på pengar av personlighetsdragen som styrs av ditt stjärntecken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så funkar astrologi – därför har vi stjärnteckenBrand logo
TV: Så funkar astrologi – därför har vi stjärntecken

Vi har alla den där kompisen som spenderar sina pengar som att det inte fanns någon morgondag. Och hur fasiken får hen ens pengarna att räcka till allt, medan en annan får vända på varenda krona? Sajten Pure Wow tror att astrologin kan sitta på en förklaring till hur vi värderar våra pengar, och vad vi väljer att lägga dem på.

Här är stjärntecknen som håller i pengarna och aldrig skulle riskera att skuldsätta sig – och de som tycker att pengar är till för att spenderas.

Självklart får man ta det med en nypa salt – men kanske finns det ändå några personlighetsdrag som stämmer in?

Stjärntecknen som spenderar mest pengar

Vågen (23/9-22/10)

Vågen lever varje dag som att det vore utförsäljning på ett fint varuhus. Styrd av skönhetens planet Venus, är vågen alltid först med nya trender och mån om att saker ska vara vackra och njutbara. Vågen har dessutom koll på kvalitet och investerar gärna i saker de vet håller över tid. Men ibland kan det bli liiite för många av de här goda investeringarna?

Annons

Fiskarna (19/2-20/3)

Den lite flummiga och känsliga fisken jagar alltid kickar och meningsfulla erfarenheter. När fisken tycker att livet är hårt hjälper det med lite shopping. Och eftersom fisken är ganska ombytlig är det inte säkert att det som kändes som en god investering ena veckan är en så bra idé nästa vecka, tyvärr.

Skytten (22/11-21/12)

Skytten är zodiakens ultimata drömmare. Den passionerade skytten älskar att spendera pengar på saker som ger hen stimulans och utmaning. De är orädda och tvekar aldrig inför ett lockande äventyr. Men till skillnad från zodiakens andra spenderare sätter den ambitiösa skytten säkerhet först och ser åtminstone till att tjäna pengarna innan de spenderar dem.

Stjärntecken som är mest ekonomiska

Stenbocken (22/12-19/1)

Det sägs att Ebenezer Scrooge (från En julsaga, du vet? Och också den som döpt Joakim von Anka på engelska) var stenbock. Och det ligger ändå något i det. Stenbocken är arbetsam, ambitiös och ansvarstagande – alla beundransvärda egenskaper. Detta gör också att de sällan hamnar i ekonomisk knipa och alltid är steget före och har smarta investeringsplaner. Stenbocken köper aldrig saker i onödan.

Jungfrun (23/8-22/9)

Jungfrun är praktisk och detaljorienterad och har alltid noga koll på budgeten. Alla köp är noga genomtänkta, vilket tyvärr kan göra att jungfrun ibland väljer bort nöjen, bara för att spara pengar. Att ha god hand med pengar är beundransvärt – men ibland kan de behöva en påminnelse om att leva lite också.

Foto: En shopaholics bekännelser

TV: Den här tatueringen ska du skaffa – baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
TV: Den här tatueringen ska du skaffa – baserat på ditt stjärntecken
Annons