Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Skönhet, stil och design – tre auktioner du inte vill missa!

10 sep, 2018 
AvSofia Carlberg
Tävla och vinn i vår tävling med Tradera.
Ta chansen att vara med i tre Tradera-auktioner där du kan vinna en styling med ELLEs chefredaktör Cia Jansson, en beautytimme med skönhetsredaktör Carin Hellman och två biljetter till ELLE Decoration Swedish Design Awards. Pengarna från auktionen går oavkortat till organisationen Tjejzonen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I tider där klimatångest och köpstopp diskuteras flitigt är det nog helt naturligt att allt fler börjat fundera kring sin egen konsumtion. Mode och trender är något som intresserar och engagerar, men även de mest modeintresserade funderar säkerligen kring sitt eget köpbeteende 2018. Enligt en undersökning gjord av Sifo Kantar på uppdrag av Tradera och Avfall Sverige uppger 7 av 10 svenskar att de någon gång slänger kläder.

– Svenskarna skulle verkligen kunna bli bättre på att rensa ut och sälja vidare sina oönskade plagg. Kläder är Traderas största kategori och framförallt dam- och barnkläder går väldigt bra. Här finns det alltså både pengar att tjäna samtidigt som man låter plagg få längre livslängd, säger Sofia Hagelin på Tradera.

Intresset för andrahandsmarknaden har ökat

De senaste åren har man kunnat se att intresset för att handla second hand har ökat och bland kvinnor 18-29 år säger 45 procent att de är mer benägna att handla second hand i dag än vad de var för tre år sedan.

Annons

– Andrahandsmarknaden av för damkläder har ökat med 14 procent bara senaste året och intresset är enormt. Jag tror att många uppskattar kombinationen av att handla billigare och samtidigt göra en insats för miljön, säger Sofia Hagelin.

Här är bästa tipsen för att sälja dina plagg på Tradera

1. Visa plagget både bakifrån, framifrån och med närbilder.

2. Berätta om plagget. Hur är skicket på det? Vilken storlek? Material?

3. Sätt ett lågt utropspris för att få fler att delta vilket kommer ge ett högre slutpris.

4. Sätt auktions-tiden till två veckor så att så många som möjligt hinner se den.

5. Dela din annons i sociala medier så att fler kan se.

Missa inte dessa tre auktioner!

Pengarna från auktionerna går till stödorganisationen Tjejzonen som jobbar med att stärka tjejers självförtroende och minska psykisk ohälsa.

Stylingtimme med ELLEs chefredaktör Cia Jansson

Träffa Cia Jansson, chefredaktör på ELLE, för en timmes stylinghjälp. Cia går igenom de senaste trenderna och ger personliga råd och tips på hur du kan tillämpa trender med din egen garderob som bas.

För mer information och auktion!

Två biljetter till ELLE Decoration Swedish Design Awards

En unik chans att få gå på Sveriges främsta gala inom design och inredning.

För mer information och auktion!

Beautytimme med ELLEs skönhetsredaktör Carin Hellman, inklusive goodie bag värde 4000 kr

Träffa Carin Hellman, skönhetsredaktör på ELLE, för en beautytimme på ELLEs redaktion i Stockholm. Carin går igenom de senaste trenderna inom hudvård och skönhet och ger personliga råd och tips.

För mer information och auktion!

Läs mer: Här är de allra hetaste märkena – och plaggen – på Tradera

Annons