Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Ny studie: 4 tekniker som gör sexet skönare för kvinnan

19 apr, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
friends with benefit
Nytt sex-språk ska hjälpa kvinnor att öka makten över sin sexuella njutning. Här är termerna (och teknikerna) du vill ha koll på!
Annons
4 tekniker som gör sexet skönare för kvinnanBrand logo
4 tekniker som gör sexet skönare för kvinnan
4 tekniker som gör sexet skönare för kvinnan

Ny forskning ger både namn och beskrivningar på fyra olika tekniker kvinnor ofta använder för att öka njutningen under sex.

Studien baseras på den andra upplagan av ”Njutnings-rapporten” och har publicerats i den vetenskapliga tidskriften PLOS ONE. Den baseras på svar från över 3 000 amerikanska kvinnor i åldrarna 18-93 år.

(Just den här studien fokuserade på heterosexuell vaginal penetration, men flera av knepen funkar utmärkt att ta även vid andra sexuella tillfällen.)

Har du koll på de här knepen? Grattis! Om inte – varsågod!

Här är de fyra knepen som boostar din njutning i sängen

Vinkling

Genom att rotera och vinkla höftbenen kan man enkelt öka njutningen av både penetrationen och klitorisstimulansen.

Grundning

Många tyckte också att just området i slidmynningen var ett extra skönt område vid penetration, så glöm inte att backa bandet och jobba lite grundare mellan varven!

Gnuggande

Ett mjukt gnuggande där klitoris kommer åt penisbasen kan vara skön omväxling till ”ut- och in”.

Annons

Dubbelt upp

Inte helt otippat var det också många som använde sig av dubbel stimulering, alltså att man själv eller ens partner samtidigt som penetration även stimulerade klitoris med handen.

Vill ge kvinnor ett tydligare språk för sin njutning

Alltså, kanske egentligen inte helt banbrytande tekniker, men en bra påminnelse ifall det är något knep som annars glöms bort i stundens hetta. Och framför att menar forskarna att det ger kvinnor ett tydligare språk för att enklare kunna känna igen och sätta ord på vad det är de vill ha, vilket ger fler kvinnor verktyg för att ta makt över sin sexuella njutning.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons