Skapa en personlig bukett – fem tips som gör att du lyckas

Visa din personlighet med din bukett i sommar. Här listar vi fem annorlunda tillägg som passar perfekt till såväl bröllop, fest som till vardags.
23 juni, 2017

Vackra buketter är en självklarhet vid bröllop, fest och varför inte även till vardags? Tyvärr kan det i längden bli dyrt med färska snittblommor och därför är det perfekt att fylla på buketten med andra vackra alternativ. Dessutom får buketten en personlig touche när du tänker utanför den klassiska buketten.

Med enkla medel och för en billig peng kan du lägga till det där lilla extra som lyfter hela buketten – det är bara fantasin som sätter gränser. Här följer fem vackra alternativ att lägga till din bukett i sommar.

1. Matcha med suckulenter

Foto via: Ruffled blog

De trendiga suckulenterna gör sig fina i buketter och ger en spännande textur utan att addera för mycket färg. Dessutom kan du återanvända suckulenterna genom att plantera dem i en kruka – ett fint minne som varar länge efter att festen är över!

2. Blanda med grönsaker och bär

Foto via: Magnolia Rouge

Ett spännande, naturnära och billigt tillägg som får din bukett att stå ut. Du kan exempelvis dekorera med en kvist med bär eller en kronärtskocka i en vacker färg. Är du modig kan du välja färska frukter du skurit upp eller varför inte addera bladgrönsaker i form av olika sorters kål?

3. Mixa med mjuk bomull

Foto via: The knot

För en vacker bukett och ett mjukt intryck är bomull ett perfekt tillägg. Bomull gör sig fin både i en helvit bukett och tillsammans med blommor i olika färger. Dessutom kan en enkel bomullskvist i brudgummens knapphål matcha buketten på ett minimalistiskt och snyggt sätt.

4. Addera fjädrar

Foto via: Rock my wedding

För en bohemisk bukett kan du lägga till några fjädrar som ger både färg och en annorlunda form till buketten. Variera med korta och långa fjädrar för större effekt. För ett mer subtilt tillägg kan du välja fjädrar i naturnära färger, medan mönstrade fjädrar ger din bukett ett mer vågat inslag.

5. Lägg till örter och sädesslag

Foto via: Wedding chicks

Här är alternativen många och bland de vackraste finns lavendel, mynta och de olika sädesslagen. Örter och sädesslag ger textur och skapar en somrig och rustik bukett för en billig peng. Dessutom kan vissa varianter, exempelvis lavendeln, hålla mygg och andra oönskade insekter på avstånd.