Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

8 kändisar som nästan fick en roll i Twilight

20 jul, 2021 
Hade Channing Tatum passat som vampyr och hur hade Jennifer Lawrence varit i rollen som Bella? Här är listan på 8 kändisar som nästan fick en roll i Twilight-filmerna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
9 före detta tonårsskådisar som nu spelar någons förälderBrand logo
9 före detta tonårsskådisar som nu spelar någons förälder

I år är det hela 13 (!) år sedan första Twilight-filmen hade premiär. Och vilken succé det blev! Ja, man kan verkligen säga att författaren Stephenie Meyer skrev en riktig framgångssaga. Efter den första filmen Twilight som hade premiär år 2008, kom The Twilight Saga: New Moon (2009) följt av Eclipse (2010) och Breaking Dawn Part 1 (2011). Den sista filmen, Breaking Dawn Part 2, hade premiär år 2012.

Skådespelare i Twilight

Filmerna bjöd inte bara på spännande vampyräventyr utan också en sagolik romantik – och en ständig debatt: Team Edward eller Team Jacob! Det var också i filmerna som Kirsten Stewart, Robert Pattinson och Taylor Lautner fick sina stora genombrott. Men visste du att det inte alls var självklart att det skulle bli just dem skådisarna som skulle spela rollerna som Bella, Edward och Jacob?

Annons

Här är listan på 8 skådespelare som nästan fick en roll i Twilight.

Emily Browning som Bella Swan

Emily Browning

Författaren Stephenie Meyer hade varken Kirsten Stewart eller Robert Pattinson som önskemål till rollerna Bella Swan och Edward Cullen. I rollen som Bella hade Stephenie däremot velat se den australiensiska skådisen Emily Browning, känd från Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv.

Henry Cavill som Edward Cullen

henry cavill som ewdard cullen

Och hade författaren bakom böckerna fått bestämma vem som skulle spela Edward, hade rollen gått till Henry Cavill som spelar Stålmannen. Stephenie Meyer var däremot tydlig med att hennes tankar faktiskt inte spelade någon roll och att hon inte hade något med castingen att göra. "Mina åsikter om filmen spelar ingen roll – för någon. Jag har inget inflytande om vad som händer med filmen överhuvudtaget."

Annons

Charlie Hunnam som Dr. Carlisle Cullen

Charlie Hunnam som Dr. Carlisle Cullen

En tänkt skådespelare för rollen som Edwards pappa Dr. Carlisle Cullen var ingen mindre än Sons of Anarchy-stjärnan Charlie Hunnam. Wow!

Jennifer Lawrence som Bella Swan

Jennifer Lawrence som Bella Swan

Och någon som länge fanns i tankarna att spela rollen som Bella Swan var ingen mindre än Jennifer Lawrence. Visst hade hon passat i rollen som den klumpiga och trotsiga Bella! Jennifer själv har sagt att hon inte visste att Twilight skulle bli en sådan succé och att det för henne var som vilken audition som helst.

Annons

Lily Collins som Bella Swan

Lily Collins som Bella Swan

Som om inte Jennifer vore nog! Även Lily Collins provspelade för rollen som tillslut gick till Kirsten Stewart!

Lucy Hale som Alice Cullen

Lucy Hale som Alice Cullen

Edwards syster, gulliga Alice Cullen, spelades av skådisen och fotomodellen Ashley Greene. Men Pretty Little Liars-stjärnan Lucy Hale fanns också med i tankarna i rollen som Alice. "Jag har läst böckerna och jag ville vara en del av filmen så mycket!" har hon själv sagt.

Annons

Vanessa Hudgens som Leah Clearwater

Vanessa Hudgens som Leah Clearwater

Vanessa Hudgens provspelade för rollen som varulven Leah Clearwater. Rollen gick tillslut till Julia Jones som nu satsar på en karriär som modell.

Channing Tatum som Riley Biers

Channing Tatum som Riley Biers

Minns du karaktären Riley Biers? Riley Biers, som spelades av Xavier Samuel, syntes först i den tredje filmen, Eclipse, och var den vampyr som hjälpte Victoria att sätta ihop en armé för att attackera familjen Cullen.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons