Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Singel? Då är det bäst att nätdejta under julledigheten!

18 dec, 2018 
AvJohanna Lejon
Glöggmingel, nyårspartaj och hemvändarfest. Julen är ett ypperligt tillfälle för singlar att stifta nya bekantskaper. Men när under jul- och nyårshelgen är utsikterna bäst för att hitta en flört? En ny kartläggning från dejtingappen Happn visar att svenska singlar är som mest aktiva i appen på nyårsdagen. På julafton och juldagen är det däremot minst aktivitet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Glöggmingel, nyårspartaj och hemvändarfest. Julen är ett ypperligt tillfälle för singlar att stifta nya bekantskaper. Men när under jul- och nyårshelgen är utsikterna bäst för att hitta en flört? En ny kartläggning från dejtingappen happn visar att svenska singlar är som mest aktiva i appen på nyårsdagen. På julafton och juldagen är det däremot minst aktivitet.

I samband med julens festligheter har dejtingappen happn kartlagt när det är bäst för singlar att nätdejta i jul. Statistik från föregående år visar att nyårsdagen är bäst för den som vill hitta en flört. Det är nämligen dagen med högst aktivitet i appen, följt av första veckan i januari. Däremot verkar singlarna vilja spendera julafton och juldagen med släkten. Då är användandet som lägst under helgen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Vi vet från tidigare kartläggningar att nätdejtarna inte är särskilt aktiva på julafton och juldagen. Men även om familj och vänner är i fokus just under julen blir många mer öppna och sociala i samband med semester och ledigheter. Därför kan det vara ett bra tillfälle att föreslå en dejt för en av dina befintliga flörtar, säger Eugénie Legendre, global kommunikationsansvarig på Happn.

Annons

Julaktiviteter med hög flirtfaktor

Happn har även undersökt flörtfaktorn på några klassiska julaktiviteter i Stockholm. På Biblioteksgatans juldekorerade shoppingstråk, Kungsträdgårdens skidskobana och på Södra Teaterns julshow uppstår flest Crushes i staden under julledigheten.

Topplista: Här är de flörtigaste julaktiviteterna

1. Julshopping på Biblioteksgatan

2. Skridskoåkning i Kungsträdgården

3. Julshow på Södra Teatern

4. Dricka varm choklad på Lisas Café & Hembageri

5. Skidåkning i Hammarbybacken

Läs mer:

Så tänker svenskarna kring åldersskillnad när de dejtar

Här är de mest attraktiva jobben – enligt svenska singlar

Nu finns Tinder för barnnamn – säg hej till appen Kinder

Sandra Beijer om kärlek, Tinder och hur man bäst tar sig ur ett hjärtekross

Foto HBO

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons