Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Signe Siemsens bästa tips för en naturnära livsstil

07 jul, 2022 
AvSigne Siemsen
Signe Siemsens bästa tips för en naturnära livsstil
Via Instagramkontot @imilk, växtvandringar och workshops inspirerar Signe Siemsen till en livsstil nära naturen.
Annons
Trädgårdstrender 2022 – vildvuxet, färgstarkt & egenodlatBrand logo
Trädgårdstrender 2022 – vildvuxet, färgstarkt & egenodlat

Jag vill dela med mig av min kärlek och kunskap kring läkeväxter. Jag driver därför Root Studio och har växtvandringar där jag visar vilda ätbara och medicinalväxter, håller i workshops och skapar produkter med råvaror direkt från min närnatur och egna trädgård. Jag tror starkt på att skala bort, blicka inåt och försöka öppna upp för det ursprungliga i oss. Det kan vara väldigt svårt när vi är så urbaniserade och påverkade av samhällelig stress. Men med små, enkla medel kan vi i viss mån hitta tillbaka till våra rötter.

Annons

Tips 1: Mode

Gör naturen och dig själv en tjänst och använd naturmaterial som ull, silke, hampa, lin och bomull. Jag önskar alla snippor upplevelsen av ull- eller silkestrosor. Ta hand om dina kläder, laga och vårda dem. Gör egen uppfräschande linnespray av några droppar eterisk olja, en matsked vodka och vatten i en sprayflaska.

Signe gör egna produkter av växter från den egna trädgården.

Tips 2: Träning

Här tror jag att all tid i naturen är väl investerad tid i oss själva. Jag släpar stockar, rullar skottkärran och slår högt gräs med lien i trädgården – träning och mindfulness på samma gång.

Annons
Signe Siemsen förädlar och tillreder vilda växter.

Tips 3: Mat

Odla din egen mat och plocka vilda ätbara växter! Bor du i lägenhet, byt krukväxter mot gurka, tomat, groddar och mikrogrönt. Pollinera själv blommorna med en liten, mjuk pensel. Genom att odla och vildplocka en del av min mat får jag en djupare respekt och kärlek till jorden, fröer, växtkraft, pollinatörer och till de människor som odlar den mat jag inte har möjlighet att odla själv.

Hemodlade grönsaker.

Barfotaliv

Mitt bästa knep för en omedelbar känsla av ro är att låta kroppen vara i direktkontakt med jord. Ta av dig skorna och gå barfota så mycket som möjligt, gräv i jorden med dina bara händer. Studier har visat att doften av jord stimulerar hormonet oxytocin, samma hormon som stimulerar kärlek och stärker bandet mellan förälder och barn.

Foto: Signe Siemsen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons