Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Ställningarna som ökar chanserna för kvinnor att få orgasm

27 jul, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Vissa sexställningar gör det enklare för kvinnor att få orgasm än andra, det visar en ny amerikansk studie. Spana in de fyra positionerna här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så har pandemin förändrat svenskarnas sex- och onanivanorBrand logo
Så har pandemin förändrat svenskarnas sex- och onanivanor

Det finns fyra sexställningar som ökar chanserna för kvinnor att få orgasm, visar en ny amerikansk studie som bland annat Aftonbladet har rapporterat om.

Undersökningen är den första storskaliga studien i USA som fokuserar på de bästa teknikerna för att kvinnor ska få orgasm vid samlag. Sammanlagt har över 3 000 kvinnor mellan 18 och 93 år fått svara på frågor som till exempel ”Vad gör vaginal penetration skönare för dig?”, och resultatet visar alltså att det finns fyra specifika positioner som upplevs som mer njutningsfulla än andra.

Studien konstaterar även att klitorisstimulans är en förutsättning för orgasm.

Annons

Fyra sexställningar som ökar chansen för orgasm

Angling

Hela 88 procent av de som deltog i studien uppgav att ställningen angling gav ökad sexuell njutning. Positionen går ut på att vinkla höfterna uppåt, nedåt eller åt sidan för att anpassa vart penisen eller dildon kommer åt. Ställningen bidrar till stimulans av de inre delarna av klitoris eftersom den största delen av klitoris sitter på just insidan.

Rocking

Tre fjärdedelar av respondenterna uppgav att de upplevde samlaget som mer njutbart om penisen eller sexleksaken stannade kvar inne i vaginan och gungade upp och ner i stället för att röra sig in och ut. Anledningen till detta är klitorisstimulansen blir mer konstant eftersom penisroten är i kontakt med klitoris under större delar av samlaget.

Shallowing

84 procent av kvinnorna i studien meddelade att ytlig penetration med sexleksak, penis eller fingrar ökade njutningen markant under samlaget. Detta beror på att det finns fler nervändar vid ingången av slidan än inne i slidan.

Pairing

70 procent av respondenterna upplevde ökad njutning när deras partner kombinerade penetration med att använda fingrar eller en sexleksak för att stimulera klitoris. Enligt en sexolog som Aftonbladet pratat med beror det på att det endast är mellan trettio och fyrtio procent av kvinnor som kan få orgasm vid samlag. För resterande krävs klitorisstimulans innan, under eller efter för att få orgasm.

Foto: TT

Annons