Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Sex snackisar från avsnitt fem av vår tid är nu!

26 nov, 2019 
AvMoa Alfredsson
nina löwander vår tid är nu
Starka känslor kommer upp till ytan i det händelserika avsnitt fem av Vår tid är nu! ELLEs Moa Alfredsson listar de viktigaste ögonblicken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 snabba med ​Hedda StiernstedtBrand logo
10 snabba med ​Hedda Stiernstedt

I det femte avsnittet av Vår tid är nu gör vi ett tidshopp tre år fram i tiden. Året är nu 1971. Nina har inte sett Christina sedan hon lämnade sin mamma och gick under jorden tillsammans med John och hans anhängare. Gustav och Astrid kommer hem igen. Och Bellan tar till drastiska åtgärder för att betala av sina skulder.

Här är 6 saker vi bara måste prata om!

1. Hemkomsten

Gustav och Astrid är på besök i Stockholm. Men efter avsnittets avslöjande verkar det som om besöket kommer leda till en permanent hemflytt. Astrid är nämligen sjuk, väldigt sjuk – hon har drabbats av blodcancer. Även om vi hoppas att det kommer gå bra känns det som att serien kommer ta Astrids öde i en annan riktning.

Astrid och Gustav är tillbaka i Stockholm.

2. Bellans spelmissbruk

Vi som trodde att Bellan var den mest felfria karaktären i serien… Med det visar sig att han i skrivande stund är djupt insyltad i ett spelmissbruk. Som dessutom har lett till stora skulder. Saken blir inte bättre när han (OCH VI!) får reda på att Mirko köpt alla Bellans skulder. Mirko och Ester är för övrigt fortfarande ett par. Må de leva lyckliga i alla sina dagar… INTE! Avsnittet slutar med att Bellan snor en stor mängd pengar från Nina genom att förfalska hennes namnteckning.

Bellans missbruk blir bara värre.

3. Livet på farmen

Du som slog på tvn si sådär en kvart in i avsnittet trodde kanske att du kommit till en dokumentär om en sekt. Men nej, det är bara allas våran favorit John som är i farten igen. Tillsammans med Christina, deras dotter Moa-Li och ytterligare ett gäng anhängare styr John med strikta regler över farmen. Gruppen får till exempel inte ha någon kontakt med omvärlden… Ja men ni förstår ju, detta kommer inte sluta bra. Och det märker vi ju redan i slutet av detta avsnitt…

Annons

4. Nina och Christinas återförening

Efter att Uno lyckats ta reda på vart Christina befinner sig åker Nina för att träffa sin dotter. Men det blir inte riktigt som Nina tänkt sig. Mötet slutar med att Christina säger till sin mamma att inte söka upp henne igen. Och Nina tar återigen till alkoholen för att döva smärtan.

Nina har börjat dricka igen.

5. Barn på väg

Det nya paret som vi gjort bekantskap med i denna säsong, Mark och Lena, väntar barn. Men det finns något stort ur Marks förflutna han inte berättat för Lena. Amerikanska ambassaden söker nämligen upp Mark och vill att han ska titta på några foton – och sedan berätta vad det egentligen var som hände. Och vad just det är – vet vi inte än.

Annons

6. John är inte klok!

Vi säger det igen: John är inte klok. Efter att Christina varit iväg på en joggingtur kommer hon tillbaka till gården och frågar efter sin dotter. Chocken är stor när hon får reda på att John skickat iväg dottern att bo med några andra kommunister och att Christina inte får veta vart Moa-Li befinner sig. En panikslagen Christina bryter förståligt ihop.

Nya avsnitt av Vår tid är nu släpps varje måndag på SVT Play eller går att se 20.00 på SVT. De tidigare säsongerna går att streama på SVT Play nu. Varje vecka kommer ELLE att diskutera det nyaste avsnittet av serien så missa inte det!

Foton: Johan Paulin/SVT

LÄS MER: 

Därför är inte Gustaf med i nästa säsong av “Vår tid är nu”

Uno i Vår tid är nu spelas av Oskar Laring från Göteborg

Julia Heveus spelar Ninas dotter Christina i Vår tid är nu

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons