Bästa och värsta skoscenerna i Sex and the city

Hela gänget i andra Sex and the city-filmen

Skor i allmänhet – och Manolo Blahniks i synnerhet, är väl en av de starkaste associationerna vi har med Carrie och Sex and the city? Hur många av de här scenerna minns du? (Vi minns ALLA!)
27 oktober, 2021
TV: Nya säsongen av Sex and the City – det här vet vi
0:57

Efter reklamen: TV: Nya säsongen av Sex and the City – det här vet vi

(0:57)

Slå på ljud

SATC:s stylist Patricia Fields förändrade sättet en hel värld av kvinnor såg på mode och kläder. Hon följde inte trenderna – hon skapade dem. Eklektiskt, kreativ och personligt var hennes ledord, och det är därför Sex and the City ett och ett halvt decennium efter att det slutade sändas fortfarande är fashion.

Och även om kvinnor i alla tider gillat skor, så tog serien kärleken för skor till nya höjder.

Oavsett om det snöar eller hon ska gå på promenad med hunden så bär Carrie alltid stylish skor med klack. Det – och Carries allmänna besatthet av skor gör att de sex säsongerna är fulla av välkända scener där skorna står i centrum. Här är några av våra favoriter.

När Big friar med en sko

Såklart. En scen från filmen, inte serien, men potato, potato. Big friar till Carrie på det mest personliga och genomtänkta sätt vi kan tänka oss – med en blå sidenpumps från Manolo Blahnik – vad annars?

När Carrie blir rånad på sina Manolos

När Carrie i jakten på de rätta skorna råkar hamna fel, råkar hon ut för en rånare. Han tar hennes handväska, hennes ring – och hennes skor. (Hennes favoriter, unika i sitt slag och dessutom ett reafynd.) När Miranda erbjuder henne sina märkeslösa, för stora vita sneakers för att slippa gå barfota hem, är det på håret att Carrie tackar nej.

När Charlotte råkar ut för en butikspersonal med skofetisch

En otrevlig, men oförglömlig upplevelse…

När Carrie snubblar på catwalken

Pressen av att gå på catwalken före Heidi Klum gör att Carrie tar sig vatten över huvudet i sitt skoval, och ger sig ut i ett par skor inte ens hon kan gå i. Ingen kan glömma uttrycket ”fashion roadkill”.

När Carrie tappar en sko vid Staten Island-färjan

Efter en kväll i sällskap av politikern Bill Kelley får Carrie plötsligt för sig att hon ska åka färjan hem istället för att få skjuts. Men trots en imponerande sprintinsats kommer hon försent – och tappar en sko på vägen. ”Wait, wait! I lost my Choo!” – ett klassiskt citat.

När Mirandas vatten går på Carries nya sandaler

I ett försök att få Mr Big på fall innan han ska flytta från stan, tar hon till det tunga artilleriet – hon köper ett par otroliga rosa Louboutins. Dessvärre möter skorna sitt öde när Mirandas vatten går – rakt på de exklusiva skorna.

När någon stjäl Carries skor på en babyshower

Tillställningen som får Carrie att reflektera över att en singelkvinna spenderar en förmögenhet på andras möhippor, bröllop och babyshowers kulminerar dessutom i att hennes skor blir stulna. Till råga på allt blir hon sedan skoskammad för att de är så dyra. Carrie får nog och ringer upp och meddelar att hon minsann också ska gifta sig – med sig själv, och har därför skapat en presentlista på Manolo Blahnik. Queen!

När Carrie räknar ut hur mycket pengar hon lagt på skor

”Jag har alltså lagt 40 000 dollar på skor, men har ingenstans att bo?” En scen man minns i all sin galenskap. Ändå kan vi någonstans förstå henne…

Foto: TT/HBO

Artikelinspiration: Grazia Daily

Se också: 7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil
0:39

Efter reklamen: Se också: 7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil

(0:39)

Slå på ljud