Selfiepinnen är ute – nu kommer selfiesvävaren

Ta ditt selfie-game till ännu högre höjder.
27 april, 2016

Hover Cam är en ny drönare, framtagen för att ta optimala selfies. Och på många sätt är den bättre än selfiepinnar, polare och partners: Du slipper hålla i den och den följer dig vart du än går – genom att känna igen ditt ansikte.

LÄS OCKSÅ: MODELLERNAS SELFIES FRÅN CATWALKEN

LÄS OCKSÅ: 7 STADIER AV EN UTEKVÄLL MED DINA BÄSTA TJEJVÄNNER

Skalet är gjort i lätt kolfiber och skyddar fingrarna från att fastna i propellrarna. Dessutom kan det vikas ihop till halva storleken för att lättare få plats i väskan. Inga kontroller medföljer, utan du styr den genom en app på din mobil.

Tekniskt är kameran klart jämförbar med dem som finns i nya smartphones: Den fotar i 12 megapixel upplösning och filmar i 4k. Om du vill skicka livevideo kan du göra det också – i HD-kvalitet.

Men den betaversion av Hover Cam som i dag finns att testa har sina svagheter. Tekniksajtern Recode.com rapporterar att drönaren får det kämpigt när det blåser, trots den inbyggda bildstabilisatorn. Engadget tillägger att kameran i nuläget är lite buggig att ”follow me”-funktionen inte riktigt hänger med om man springer eller cyklar.

Dessutom räcker ett batteri bara åtta minuter (knappast optimalt för den som måste ta minst 30 selfies för att bli nöjd).

Men Hover Cam är tänkt att börja säljas först i sommar, så ännu finns det tid till förbättringar. Oavsett är det en klart intressant första produkt från det Pekingbaserade startup-företaget Zero Zero Robotics.

Priset beräknas bli runt 6 500 kronor.

LÄS OCKSÅ: 9 KONSTIGA SAKER VI TJEJER GÖR NÄR VI ÄR ENSAMMA HEMMA