Selena Gomez svar på kroppshatet

Selena Gomez vägrar ta åt sig av elaka kommentarer kring hennes vikt. Hennes svar är både tänkvärt och dräpande.
26 mars, 2018

Sångerskan och skådespelerskan Selena Gomez har på sistone fått ta emot rätt mycket hat. Hatet uppstod ur en helt vanlig bikinibild som togs när hon var på en båtutflykt med sina vänner under semestern i Australien. På bilderna syns bland annat ärren från hennes livsavgörande njurtransplantation som hon gjorde förra året.

Paparazzifotona har fått rejäl spridning på nätet och i sociala medier, där Selena har fått en hel drös med elaka kommentarer om att hon ser ut att ha gått upp i vikt. Stjärnan gör då något fullkomligt klockrent – och använder sina sociala plattformar för att ge svar på tal. Inspirerande, starkt och framförallt helt rätt!

Selena Gomez svarar på hatkommentarerna på Instagram

Selena Gomez har nämligen valt att använda Instagram, där hon har flera hundra miljoner följare, för att kommentera den senaste tidens hat. De många hånfulla kommentarerna har självklart inte undgått stjärnan och i ett fullkomligt klockrent Instagraminlägg förklarar hon varför hon vägrar ta åt sig av kritiken. Inlägget? Helt on point.

”Skönhetsmyten – en besatthet av fysisk perfektion som håller den moderna kvinnan fången i en ändlös cykel av hopplöshet, osäkerhet och självhat medan hon försöker uppfylla samhällets omöjliga definition av felfri skönhet”, skriver hon.

Selena Gomez bryter sig fri från ouppnåeliga ideal

Selena förklarar att hon har gjort ett medvetet val att bryta sig fri från normer och de ouppnåeliga idealen som finns runt omkring oss i dagens samhälle. I en värld med mycket retuschering och en ständig jakt efter perfektion väljer hon att gå sin egen väg – och vi älskar det.

”Jag väljer att ta hand om mig själv för att jag vill, inte för att bevisa något för någon”, skriver Selena.

Selena, du är fantastisk!

Foto: IBL

Läs mer:

Selena Gomez viktiga ord om sin depression

Nu öppnar Selena Gomez upp – berättar om relationen med Bieber

Selena Gomez supersnygga hårförändring – se bilderna

Selena Gomez bff efter njurdonationen: ”Har förändrat mitt liv”

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: