Seinabo Sey hyllas för sitt mäktiga Grammis-framträdande

Seinabo Sey hyllas för sitt mäktiga Grammis-framträdande

Seinabo Sey kammade hem priset för Årets pop på Grammisgalan 2016. Men det alla kommer minnas är hennes slutnummer – då hon fick sällskap av 100 andra kvinnor på scen.
25 februari, 2016

Grammisgalans solklara huvudperson var Seinabo Sey. Artisten har tidigare kritiserat svenska modemagasin för att inte ge plats åt mörka modeller på sina omslag. ”Our beauty deserves covers,” skrev hon på sin Instagram.

Läs också: ELLEs Cia Jansson svarar på kritiken: ”Jag skulle vilja ha Seinabo Sey på omslaget – hon är en fantastisk förebild”

När hon framförde sin avslutande låt Hard Time på Grammisgalan fick hon sällskap på scen av rad efter rad av mörka kvinnor som stod helt stilla under det mäktiga slutnumret.

– Först var det hela min familj. De 25 närmaste kvinnorna och så fick alla ta med sig de som de ville, säger hon till SVT.

Seinabo Sey hyllas nu i sociala medier. Journalisten Alexandra Pascalidou kallar henne ”vår egen Beyoncé” och i TV4:s Nyhetsmorgon beskrevs hennes framträdande som ”starkt och viktigt” av radioprofilen Ametist Azordegan.

– Jag satt faktiskt och grät i publiken, och jag var inte den enda, säger Ametist Azordegan i Nyhetsmorgon.

Själv vill Seinabo Sey inte kommentera slutnumret.

– Jag vill att folk ska tänka själva. Det är konst, det är ljud och bild, och jag tror att människor gör mer när de får tänka själva än när de blir tillsagda vad de ska tänka, säger hon till SVT.

Här kan du se hela uppträdandet från Grammisgalan:

Läs också: Lyssna när Seinabo Sey framför Poetic på Nobelfesten

Intervju med Seinabo Sey: Om att vara modeintresserad i en småstad

Alla vinnare från Grammisgalan 2016:

Videon kunde inte hittas