Seinabo Sey hyllas för sitt mäktiga Grammis-framträdande

25 feb, 2016 
AvMats Bax
Seinabo Sey kammade hem priset för Årets pop på Grammisgalan 2016. Men det alla kommer minnas är hennes slutnummer – då hon fick sällskap av 100 andra kvinnor på scen.
Annons

Grammisgalans solklara huvudperson var Seinabo Sey. Artisten har tidigare kritiserat svenska modemagasin för att inte ge plats åt mörka modeller på sina omslag. ”Our beauty deserves covers,” skrev hon på sin Instagram.

När hon framförde sin avslutande låt Hard Time på Grammisgalan fick hon sällskap på scen av rad efter rad av mörka kvinnor som stod helt stilla under det mäktiga slutnumret.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Först var det hela min familj. De 25 närmaste kvinnorna och så fick alla ta med sig de som de ville, säger hon till SVT.

Seinabo Sey hyllas nu i sociala medier. Journalisten Alexandra Pascalidou kallar henne ”vår egen Beyoncé” och i TV4:s Nyhetsmorgon beskrevs hennes framträdande som ”starkt och viktigt” av radioprofilen Ametist Azordegan.

– Jag satt faktiskt och grät i publiken, och jag var inte den enda, säger Ametist Azordegan i Nyhetsmorgon.

Annons

Själv vill Seinabo Sey inte kommentera slutnumret.

– Jag vill att folk ska tänka själva. Det är konst, det är ljud och bild, och jag tror att människor gör mer när de får tänka själva än när de blir tillsagda vad de ska tänka, säger hon till SVT.

Här kan du se hela uppträdandet från Grammisgalan:

Alla vinnare från Grammisgalan 2016:

Videon kunde inte hittas

Annons
Innehåller annonslänkar