Se Ikeas nya kollektion med Per B Sundberg

02 aug, 2018 
Detta är Ikeas nya kollektion.
En rådande trend just nu är de personliga, udda inredningsdetaljerna som sticker ut. Nu lanserar Ikea en kollektion i tiden – tillsammans med konstnären Per B Sundberg.
Annons

En av årets stora trender är dekorativa föremål som sticker ut. Från djurstatyer och små figuriner till föremål med udda, oförutsägbara former – en stor dos personlighet ska synas i hemmet i år. Ibland kan de ha en funktion, men de kan även enbart vara till för att beskådas och beundras.

Nu har även Ikea anammat trenden i ett samarbete med ingen mindre än konstnären Per B Sundberg, en av Sveriges mest kända glas- och keramikkonstnärer. Kollektionen, som går under namnet Föremål, präglas av en stor dos humor, barnslig lekfullhet och folklore – allt troget Per B Sundbergs stil.

Se bilderna från kollektionen nedan

Silvriga ljusstakar från Ikea.
Ikeas nya kollektion.
Grön vas från Ikeas nya kollektion.

– Som konstnär har jag alltid arbetat hantverksmässigt, på ett intuitivt sätt som drivs av upptäckarlust. Mina verk har ofta en funktion, de är ett slags vardagsföremål som överraskar, precis som Föremål kollektion, säger Per B Sundberg.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Föremål-kollektionen, som består av totalt 26 olika objekt, passar för maximalisten, den som vill göra ett statement eller för den som vill bryta av den sobra inredningen med utstickande inredningsdetaljer.

Kollektionen rymmer allt från askar och textilier med annorlunda mönster till en kruka i form av en dödskalle, djurformade ljushållare och vaser med udda former.

Djurformad ljusstake.
Kruka från Ikeas nya kollektion.
Svart kruka från Ikeas nya kollektion.
Annons
Vit kruka från Ikeas nya kollektion.

– Livet hemma handlar om mer än funktion och lösningar. Vi behöver konst som väcker känslor. Om du köper något av Per B Sundberg tar du hem något mer än vad du vanligtvis köper på Ikea. Något du kan uppskatta och något som kan ärvas från generation till generation, säger Nike Karlsson, Creative Leader för Ikeas kollektion med Per B Sundberg.

Annons
Inredningsdetaljer från Ikeas nya kollektion.
I samband med kollektionen släpps även en bok om Per B Sundberg.

I samband med lanseringen av Föremål släpper Ikea även en bok om Per B Sundberg, vilket blir den fjärde boken i en serie om svenska formgivare.

Annons

Föremål-kollektionen lanseras i butik den 7 september och säljs i begränsad upplaga.

En vas i form av en banan från Ikeas nya kollektion.
Ikea-kollektionen Föremål av Per B Sundberg
Bilder från Ikeas nya kollektion.
Flera olika färger i kollektionen från Ikea.
Annons
Kudde från Ikeas nya kollektion.

Foto: Ikea

Läs mer:

Annons
Innehåller annonslänkar