Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Se bilderna inifrån den här arkitekturdrömmen på Gotland

03 jun, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Utifrån ser det ut som en kub - men fäller du ner de skyddande väggarna öppnar ett spektakulärt hus upp sig...
Annons

På halvön Furillen strax öster om Gotland finns det här arkitektritade huset som är en sort i sig. Omgivningen präglas av naturreservat med ett kargt landskap och inslag av tallar och stenstränder.

För den som önskar stillhet, lugn och harmoni är detta boende något alldeles extra.

Från utsidan ser huset ut som en gigantisk låda. Helt klädd i en fasad av corténstål smälter huset in i tallskogens nyanser. Att det är ett högteknologiskt hushåll innanför är det svårt att gissa sig till.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Väggarna går att fälla ner och användas som terass runtom husets fönsterväggar. På så sätt kan man välja om en viss del av huset ska vara fritt från insyn eller om hela terassytan ska användas.

Interiören är kantad av moderna materialval och de stora ytorna möjliggör att sätta sin egen prägel på rummen.

I husets atrium finns en höj- och sänkbar plattform som i sitt högsta läge bildar en takterass.

Boytan är på cirka 500 kvadratmeter vilka du får tillgång till via ett passerkort. Bostaden utgörs av ateljé och galleriutrymmen med plats för fotografering och filminspelning. Här finns även ett bibliotek, kök, spa och flertalet sovrum.

Annons

Med avdelade skjutdörrar, flyttbara fonder, halvtransparenta gardinvåder och enorma glasytor skiljer sig huset från det vanliga boendet. Huskroppen möter inte ens marken utan ser ut att sväva ett par decimeter ovanför ytan.

Information om bostaden:

Adress: Rute Furilden 882, Gotland
Total area: 3 239 m²
Pris: 35 000 000 SEK
Ritat av: AQ Arkitekter,färdigställt år 2010
Mäklare: Catharina Bernstein, Bukowskis Real Estate
Fotograf: Åke E:son Lindman, Arkitekt AQ

På Bukowskis Real Estates hemsida kan du läsa mer om bostaden.

Annons