Se Babes Roll Out – en film helt fri från den manliga blicken

Se Babes Roll Out – en film helt fri från den manliga blicken

Nu finns kortfilmen Babes Roll Out att streama på YouTube.
08 mars, 2017

Kortfilmen Babes Roll Out är skapad av Brynhildur Thorarinsdottir och Sanna Carlson och beskrivs som ”de två filmskaparnas hyllning till kärlek och attraktion kvinnor och icke-binära emellan, ett frosseri av lust och närhet, och sist men inte minst en markör samt tydligt motstånd mot den extrema bristen av hbtq-representation som råder inom dagens media”.

– Filmen blir till utifrån längtan och behov efter konst som jag som lesbisk kan identifiera mig med. Med Babes Roll Out vill vi skapa ett rum som är vårt, där vår kärlek och vår längtan står i centrum, säger regissören Brynhildur Thorarinsdottir i ett pressmeddelande.

– Filmen är en plats fri från manliga blickar, där vi får möjlighet att utforska och äga vår egen sexualitet. Där vi är sexuella snarare än sexiga, säger filmens fotograf och klippare Sanna Carlson.

Under inspelningen gjorde filmskaparna ett medvetet val att enbart ha kvinnor och icke-binära i teamet; detta för att skapa ett så tryggt rum som möjligt för skådespelarna, vars insatser var både mycket intima och krävande.

Babes Roll Out hade sin premiär på Moriska Paviljongen i Malmö fredagen den 3:e mars. I dag, den 8 mars, har den Göteborgspremiärpå Metamorfos årliga pop-up designmarknad på Frilagret.

Foto Babes Roll Out