Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Se alla gånger kronprinsessan lånat kläder av drottningen

10 dec, 2018 
AvJohanna Lejon
Victoria i Silvias klänningar
Kronprinsessa av Sverige – och en hejare på hållbarhet. Det är långt ifrån första gången som kronprinsessan Victoria har burit drottning Silvias gamla kläder.
Annons

2017 var verkligen hållbarhetens år för kronprinsessan Victoria. Åtminstonde modemässigt. 2017 var nämligen året som kronprinsessan återanvände inte mindre än tre av drottning Silvias gamla klänningar.

Återanvändningsresan började på våren under ett besök i Japan. Då valde kronprinsessan att bära en prickig klänning. Samma klänning hade drottningen burit 1980.

Victoria i prickig klänning
Kronprinsessan Victoria 2017, drottning Silvia 1980.

I New York några månader senare satsade kronprinsessan Victoria på en randig klänning som under 1980-talet hängde i mamma drottningens garderob.

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Drottning Silvia och Victoria i samma klänning
Det senste året har kronprinsessan Victoria använt inte mindre än tre av mamma, drotning Silvias, gamla klänningar.

Som kronan på verket valde kronprinsessan Victoria att bära en blåsa som hade 39 år på nacken. Klänningen var gul, randig, och drottningen bar den 1978 under ett besök i Sovjetunionen.

Victoria återanvänder Silvias klänning
Victoria 2017, Silvia 1978.

Och så nu då, december 2018, då Victoria satsade på drottning Silvias gamla Nina Ricci-klänning från 1995.

Hållbart så det förslår!

Läs mer:

Foto IBL, Stella Pictures

Annons