Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Skandinaviska konstnärer går ihop för Ukraina – donerar pengarna till Läkare utan gränser

15 mar, 2022 
AvLinda Strömbäck
Scandinavian art for Ukraine
Scandinavian art for Ukraine samlar in intäkter från 19 skandinaviska konstnärer för att hjälpa offren i Ukraina – se initiativet här.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rysslands invasion av Ukraina – så kan du hjälpa tillBrand logo
Rysslands invasion av Ukraina – så kan du hjälpa till

Sedan krigets utbrott i Ukraina har flera branscher, privatpersoner och internationella organisationer gått ihop för att bidra med hjälp till de 2,5 miljoner människorna som nu är på flykt. Som svar på den humanitära krisen har den ideella organisationen Scandinavian art for Ukraine samlat in verk från flera skandinaviska konstnärer där intäkterna oavkortat går till Läkare utan gränser.

Scandinavian art for Ukraine

Genom initiativet Scandinavian art for Ukraine har 19 skandinaviska konstnärer donerat ett print var som säljs på hemsidan scandinavianartforukraine.com. Konstnärernas posters säljs i 25 upplagor var och går att köpa för 1000 kr styck där pengarna oavkortat går till Läkare utan gränser på plats i Ukraina. Bland konstnärerna finns även svensk/ukrainska konstnären Alexandra Karpilovski vars prints skapats för initiativet.

Se alla posters på Scandinavian art for Ukraines hemsida här.

Foto: Instagram, Scandinavian art for Ukraine

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons