Sandra Beijer om kärlek, Tinder och ett krossat hjärta

Sandra Beijer är författare och nu även bloggare på ELLE.

Vi tog ett snack om kärlek med Sandra Beijer, och vi frågade om alltifrån hennes senaste svåra uppbrott till om hon träffar någon nu.
12 januari, 2018

ELLEs nya bloggare Sandra Beijer är egentligen allt annat än ny inom bloggvärlden. I 13 år har hon skrivit om kärlek, hjärtekross, hångel och sena nätter, och för många av oss har hon blivit en slags spökskrivare åt våra känslor – någon som sätter ord på det som vi inte visste gick att förmedla.

Sandra är en romantiker, som hon brukar säga. Så vi bestämde oss för att ställa några frågor om just kärlek och romantik, och hon svarar öppenhjärtigt – även när frågorna är blottande.

Intervju med ELLEs bloggare Sandra Beijer

På vilket sätt är du romantisk?

– Jag har en romantisk ådra i mig som gör att jag tycker om saker som är lite som på film. Det gäller allt ifrån inredning till hur jag lever mitt liv och hur jag förälskar mig i folk.

Kan du även romantisera hjärtekross?

– Nej, jag tror väldigt mycket på att ställa sig upp och fortsätta leva sitt liv. Men så är jag ju en skrivande person, och för mig är skrivandet terapeutiskt, därför skriver jag väldigt mycket om det i min blogg. Men nej, det finns ingenting romantiskt med saker som gör ont. Sådant vill jag bara bort från så fort som möjligt.

Sandra beijer i basker och blå päls

Sandra beijer berättar om kärlek i ELLE

För lite mer än ett år sedan gjorde ditt ex slut efter 3,5 år tillsammans, hur tog du dig igenom det?

– Jag skrev av mig, både på bloggen och i dagboken. Men jag tror att det viktigaste är att vara öppen med att man mår dåligt. Då kan vänner och familj vara lite extra närvarande, oavsett om det handlar om att bli full på en tisdag eller att få sova över hos någon. Man måste våga ta hjälp och respektera sin sorg. Många kan förminska ett heartbreak, men det ska man inte göra. Låt det göra ont, då går det snabbare att ta sig ur det.

Kommer du att tänka annorlunda nu när du går in i en ny relation?

– Nej. Jag tänker inte när jag ger mig in i något, och det har nog med min romantiska ådra att göra. Jag tror inte att kärlek är något man kan lära sig, det är bara något som måste kännas jättemycket. In i skiten igen bara, med ett öppet hjärta. Om det går skitdåligt kan man i alla fall skriva något bra om det.

Har du Tinder?

– Inte just nu, men jag har haft Tinder. Det är kul, lite som Candy crush fast med killar. Jag har varit på 10-15 tinderdejter, men det var ändå sjukt få jag swajpade höger på, typ var 200:de kille kanske. Det finns så många tråkiga personer! Men jag har också träffat supergulliga, härliga och smarta killar som jag aldrig hade träffat utan Tinder.

Träffar du någon just nu?

– Ehm. Hehe. Ehm. Kanske? Det är hemligt.

Spännande! Hur blir du när du är kär?

– Precis som alla andra tror jag. Jag vill liksom samla på den personen, och jag intresserar mig för den. Jag vill vara med den, ta hand om den, berätta saker för den. Och sova och hångla med den så klart.

Sandra Beijer hemma i sin lägenhet.

Sandra Beijer.

Har du lätt för att bli kär?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har ju haft långa förhållanden så det är svårt att svara på. Det kanske jag har? Jag har i alla fall inte svårt att bli kär.

Är du svartsjuk av dig?

– Nej, verkligen inte. Nästan till den grad att det är dåligt för mig. När jag går in i ett förhållande litar jag på den personen till hundra procent. Och det är ju bra, tills det eventuellt visar sig vara dåligt.

Hur tänker du kring giftermål och barn? Är det något du längtar efter?

– Nej, det är inget jag längtar efter men det är ju en gullig grej att göra i livet om man får lust med det. Men det är inget jag tänker på just nu.

Vilken är din bästa kärleksfilm?

– Fucking Åmål är ju underbar! När de går ut från toaletten i sista scenen, alltså. Jag trodde jag skulle dö när jag såg den på bio. Det HÄR är kärlek, tänkte jag då.

Du hittar Sandra Beijers blogg här!

Mer från Sandra Beijer!

Sandra Beijers 10 bästa poddtips just nu

Den ultimata hemmafesten – enligt Sandra Beijer