Här är Sandra Beijers nya lägenhet i Gamla stan

sandra beijer flyttar till gamla stan

Nu går (snart!) Sandra Beijers flyttlass till Gamla stan. För ELLE berättar hon om inredningsplanerna och tankarna om den nya stadsdelen. Kika in i lägenheten vars knarriga golv och vinda väggar fick henne på fall!
22 augusti, 2021
7 trendiga inredningsdetaljer i höst
2:03

Efter reklamen: 7 trendiga inredningsdetaljer i höst

(2:03)

Slå på ljud

Författaren och ELLE-bloggaren Sandra Beijer sålde sin lägenhet vid Nytorget på Södermalm i våras, efter att hon börjat känna att hon bott där för länge och att det var dags för något nytt. Nu berättar hon äntligen om vart det bär av för henne, pojkvännen Björn Werner och den kommande bebisen som är beräknad i höst.

Berätta! Vart går flytten?

– Jag flyttar till Gamla stan om ett par veckor. Ser mycket framemot det, kanske världens vackraste stadsdel!

Hur känns det att byta stadsdel efter sju år på Söder?

– Ärligt talat tycker jag att Gamla stan knappt gills som att flytta från Söder. Jag kommer till och med fortfarande ha samma lokaltidning, hehe. Men det känns skönt att röra på sig lite. Gamla stan är Stockholms hjärta och det är ett stenkast från både Söder och City.

Vad har du för relation till Gamla stan?

– Den ingår i mitt dagliga promenadstråk och är en av de mest intressanta stadsdelar just nu tycker jag! Massa bra barer och restauranger som öppnat de senaste åren, och fortsätter öppna. Gamla stan är så mycket mer än älghattar och ”I love Sweden”–t-shirts.

Sandra Beijers lägenhet i gamla stan

Vardagsrummet i lägenheten rymmer både soffgrupp och matplats.

Vad gjorde att du föll för lägenheten?

– Att det kändes bra i magen direkt när vi klev in där. Magkänslan är det man bör leta efter när man går på visningar. Det är en gammal lägenhet från 1600-talet med många välbevarade detaljer och mycket själ.

Du har tidigare beskrivit drömboendet som ”en ljus trea med högt i tak och gärna ett badkar”. Slog den drömmen in?

– Allt utom badkaret, tyvärr! Men det är okej.

Vilket rum ser du mest fram emot att inreda?

– Vardagsrummet är stort och ljust och där ska vi ha både soffa och matplats. Vi målar väggarna i blå nyanser och jag ser framemot att inreda det för en ultimat plats att vila, äta och se på film i.

lägenheten i gamla stan som sandra beijer ska flytta in i

De var den charmiga karaktären, de vinda väggarna och de knarrande golven som fick Sandra Beijer att fastna för lägenheten.

Vad gör lägenheten till en riktig Sandra-lägenhet?

– Det är ju en lägenhet med karaktär, något jag alltid faller för. Det 300 år gamla golvet knarrar, väggarna är lite sneda och vinda och precis utanför sovrumsfönstret lyser en gatlampa. Det osar romantik helt enkelt.

Hur ser framtidsplanerna ut, kommer ni bo i lägenheten tillsammans eller kommer vi att få se mer av Göteborg i bloggen framöver?

– En bebis kommer om drygt två månader, så det blir Gamla stan för hela slanten minst ett år framåt i alla fall!

Se fler bilder från lägenheten och följ renoverings- och inredningsresan på Sandra Beijers blogg här!