Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Här är 3 saker alla har att lära av Simone Biles

30 jul, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Tidigare i veckan valde gymnasten Simone Biles att avstå från att delta i en OS-final – för att i stället fokusera på sin mentala hälsa. Här är tre viktiga saker idrottaren har lärt oss!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker som får dig att må dåligt på jobbetBrand logo
5 saker som får dig att må dåligt på jobbet

Nyligen stod det klart att den amerikanska gymnasten Simone Biles valt att hoppa av OS. Anledningen? Hon behöver fokusera på sin metala hälsa.

”Efter ytterligare medicinska undersökningar har Simone Biles dragit sig ur den individuella finalen i mångkamp i Tokyo-OS för att i stället fokusera på sitt psykiska välmående”, skrev USA:s gymnastikförbund i ett uttalande, som bland annat SVT Sport tagit del av.

Förbundet betonade även att Simone visat mod med sitt beslut, och att hon i och med det är en stor förebild för många.

Viktiga saker Simone Biles har lärt omvärlden

Det är inte bara det amerikanska gymnastikförbundet som ställt sig bakom Simone Biles. Hela världen har hyllat hennes beslut. Däribland FN:s barnrättsorganisation Unicef, som skriver så här på Twitter:

Annons

”Tack Simone Biles, för att du är en förebild och visar världen att det är okej att prioritera sin mentala hälsa”.

Nedan listar vi tre exempel på livsviktiga saker som Simone Biles lärt oss:

1. Du kan vara framgångsrik och lida av psykisk ohälsa

Fler idrottare talar öppet om psykisk ohälsa, men trots det finns det fortfarande förutfattade meningar om vilka som lyckas och vilka som inte gör det. Tack vare Simone Biles transparens visar hon att det går att leva med psykisk ohälsa samtidigt som man jagar drömmar och uppfyller mål.

2. Påtryckning utifrån påverkar alla

Även om elitidrottare är experter på att avlägsna distraktioner och inte tappa fokus är de inte immuna mot yttre påverkningar. Tidigare i veckan postade Simone Biles ett inlägg på Instagram där hon kommenterade hur tufft det känns att bära världens tyngd på sina axlar.

Hennes ord visar att alla påverkas av stress och press, och att det inte är någon svaghet. Tvärtom, så är det mänskligt.

3. Allas upplevelser är unika

Simone Biles ärlighet har bidragit till en medvetenhet som är livsviktig. Genom att bryta tystanden har hon fått världen att inse att psykisk ohälsa måste tas på allvar och att bearbetandet av trauma måste få ta tid. Det finns flera olika strategier för att hantera psykisk ohälsa, och ingen metod fungerar för alla. Hitta din egen sanning och stressa inte.

Artikelinspiration: Psychology Today

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons