9 saker vi är extremt trötta på att se i alla (!) filmer och serier

film

Klichéer och ögonblick som känns oerhört cringe – här är nio saker vi är väldigt trötta på att se i alla filmer och serier!
14 oktober, 2021
TV: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin
0:48

Efter reklamen: TV: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

(0:48)

Att ändra på ett vinnande koncept verkar inte gälla för filmer och serier, en hel del innehåller nämligen exakt samma typ av scener för att illustrera allt från känslor och förändring. Och det börjar bli en aning tröttsamt.

Här är nio scener vi är trötta på att se i filmer och serier!

Brevet

Hur många gånger har man sett en serie eller film där en karaktär läser ett brev från en karaktär som har gått bort, vanligtvis när det bara återstår ett par minuter av den (och givetvis är det den döda karaktären som läser upp brevet i bakgrunden)?

En serie klipp där karaktärerna blir kära i varandra

För att inte nämna det där "nu blir vi kära i varandra"-montaget som finns i varenda romantisk komedi.

Klädmontaget

Eller det där klädmontaget som ofta innehåller klipp där en karaktär testar massa kläder och sedan får godkänt eller icke godkänt av en kompis.

Dansbråken

Har det någonsin gjorts ett dansbattle som har fungerat riktigt bra och som inte får en att vilja djupdyka i skämskudden?

Kärleksförklaringen i dödsögonblicket

Det är naturligtvis otroligt fint när en döende karaktär förklarar sin kärlek precis innan denna går bort, även om det känns extremt osannolikt att det skulle hända i verkligheten.

Hårfärgen som plötsligt ändras

En karaktär som plötsligt har en annorlunda hårfärg signalerar ofta att de har förändrats drastiskt, och det märks att scenen ursprungligen skrevs av någon som inte har koll på det här med hur en hårfärgning går till i verkligheten. Speciellt om du, som i Jokerns fall, ska gå från svart hår till grönt. Då är det inte bara att dra på grön färg direkt utan det behövs en hel del blekmedel.

Kärleksjakten

Ja, hur kommer det sig egentligen att en karaktär behöver jaga sitt kärleksobjekt varje gång, ofta på grund av att de ska flytta eller gifta sig med någon annan? Varför inte en eller två timmar innan personen skulle åka till flygplatsen, och inte precis när de ska boarda planet?

Hårklippet

Karaktärer som inte är i balans ses ofta klippa sitt eget hår för att understryka den känslomässiga förändringen inom dem. Skådespelaren syns dessutom ofta bära en peruk i scenen, och trots det egna klippet blir resultatet ofta perfekt ändå.

Ansiktstvätten

Visst, det kan eventuellt ha hänt någon, någon gång, att man har gått och stänkt vatten i ansiktet när man har haft en dålig dag - men är det verkligen så vanligt förekommande som i serier och filmer?

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

TV: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot
1:60

Efter reklamen: TV: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot

(1:60)